• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Valverde opent in Valencia zijn rekening voor dit seizoen

  Alejandro Valverde wordt meteen ook leider in Valencia.

  Alejandro Valverde heeft ook in zijn 18e profseizoen het zegegebaar mogen maken. Hij liet in Valencia onder meer Greg Van Avermaet, die 5e werd, achter zich. Het is de eerste overwinning voor Valverde sinds zijn crash in de Ronde van Frankrijk.

  Alejandro Valverde reed geen wedstrijd meer sinds hij in de proloog van de Tour de France zijn knieschijf brak. Maar op zijn 37e blijft hij hongerig als een jonge wolf. In de Trofeo's in Mallorca moest hij nog blij zijn met ereplaatsen, in Valencia is het wel bingo.

  Op El Garbi, een klim op 30 kilometer van het einde, reed Valverde weg met Jakob Fuglsang. De Deen kreeg in de afdaling zijn ploegmaat Luis Leon Sanchez bij hem, maar toch slaagden de Astana's er niet in de Valverde te verschalken in de finale.

  Het uitgedunde peloton, met onder meer Van Avermaet en Hermans, druppelde 19 seconden na het koptrio binnen. Valverde wordt leider en kan de Ronde van Valencia voor de 3e keer winnen. Hiermee zou hij alleen recordhouder worden.

  Uitslag rit 2

  1. Alejandro Valverde (Spa) - 154 km in 3u53'55"
  2. Luis Leon Sanchez (Spa) - zelfde tijd
  3. Jakob Fuglsang (Den)
  4. Giovanni Visconti (Ita) op 19"
  5. Greg Van Avermaet
  6. Merhawi Kudus (Eri)
  7. Pello Bilbao (Spa)
  8. Alexis Vuillermoz (Fra)
  9. Ben Hermans
  10. Adam Yates (GBr)

  Stand na rit 2

  1. Alejandro Valverde (Spa) - 8u27'58"
  2. Luis Leon Sanchez (Spa) op 4"
  3. Jakob Fuglsang (Den) - 6"
  4. Wout Poels (Ned) - 29"
  5. Diego Rosa (Ita) - zelfde tijd
  6. Pello Bilbao (Spa)
  7. Greg Van Avermaet
  8. Primoz Roglic (Svn)
  9. Brent Bookwalter (VS)
  10. Amaro Manuel Antunes (Por)