• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Spaanse topcoach verlaat waterpolovrouwen al na 3 maanden

  Gabriel Hernandez leidde op de voorbije Spelen nog de Spaanse mannen.

  Het gekrakeel bij de waterpolofederatie heeft nu ook voor golven gezorgd tot in het zwembad. Gabriel Hernandez heeft zijn taken als bondscoach bij de waterpolovrouwen neergelegd. Ook Bernard Pollak, de teammanager, stapt op. Zij hadden allebei hun lot verbonden aan Sarah Scaillet, die het slachtoffer werd van de recente waterpolorel.

  In een reportage in Sportweekend haalden toplui uit het waterpolo hard uit naar de overkoepelende zwembond. Dat bleef niet zonder gevolg, want de volledige top werd ontslagen.

  Ook Sarah Scaillet werd uit het Directiecomité gestemd. Voor Gabriel Hernandez was dit de druppel die de emmer deed overlopen. De Spaanse topcoach was bereid om de nationale ploeg bij de vrouwen nieuw leven in te blazen, maar hij stapt al na 3 maanden uit het project.

  Hernandez, die als speler 2 keer wereldkampioen werd, neemt tegelijkertijd ook afscheid van de U17 bij de mannen. Teammanager Bernard Pollak is solidair en houdt het ook voor bekeken.

  "Ze hadden wel een tegenvoorstel, maar dat was alles of niets en kwam neer op chantage", zegt Mike Sarrazijn, Algemeen Directeur bij de Vlaamse Zwemfederatie. "Na het toernooi in Tsjechië, in mei, stellen we een meerjarenplan op. Hopelijk kunnen we Hernandez daarbij betrekken", wordt de deur toch nog op een kier gelaten.