• home
 • video
 • pas verschenen

  Meylemans: "Nieuw materiaal meteen uittesten in Pyeongchang"

  Meylemans.

  0 / 0
  Voor skeletoni Kim Meylemans kan haar olympisch avontuur nu echt beginnen. "Twee jaar lang ben ik al elke dag aan het aftellen", zei de 21-jarige durfal bij haar vertrek. "Ik denk dat de baan in Pyeongchang me wel ligt."

  Meylemans: "Plots zijn de Winterspelen daar"

  Kim Meylemans staat te popelen om haar olympische vuurdoop te ondergaan. "Het zijn mijn eerste Spelen en ik ben superbenieuwd", zei Meylemans gisteren bij haar vertrek in Brussel.

  "Dat grote verlangen zal ik wel in iets positiefs kunnen omzetten. Ik besef eigenlijk nog niet helemaal dat het gaat beginnen. Twee jaar lang ben ik al bijna elke dag aan het aftellen. En plots zijn de Winterspelen daar."

  "Geen baan in België, nieuw materiaal nog niet uitgetest"

  De voorbije weken was er wat commotie over Duitsland, dat plots snellere tijden liet optekenen dankzij vernieuwde runners (de ijzers onder de slee, red). Heeft Meylemans dat gat al kunnen dichtroetsjen de voorbije weken?

  "We hebben nieuw materiaal gekocht, maar we hebben het nog niet kunnen uittesten omdat er geen baan is in België. We zullen dat materiaal nu de eerste 2 dagen in Pyeongchang uitproberen." 

  "Als het niet werkt, grijpen we terug naar onze oude werkwijze, die ook al veel mooie resultaten heeft opgeleverd."

  "4 goede starts en 4 goede runs"

  Meylemans reist met ambitie af naar Zuid-Korea. "Dit jaar heb ik al heel mooie prestaties geleverd. In bepaalde wedstrijden had ik wel materiaalproblemen."

  “Vorig seizoen was een rollercoaster aan emoties. Van crashen naar een 5e plaats op het WK. Op de Spelen moeten we gewoon 4 keer goed starten en onze beste 4 runs neerzetten."

  En wat denkt Meylemans over de baan in Pyeongchang? "Die moet me wel liggen", zegt de skeletoni. "Het is een snelle baan, die technisch niet overdreven moeilijk is. Wie zich het beste aanpast, zal in de wedstrijd zeker een voordeel hebben."