• home
 • video
 • pas verschenen

  Meesseman verkiest Belgian Cats boven het WNBA-seizoen

  Meesseman leidde de Cats nog naar een 3e plek op het EK.

  Emma Meesseman (24) heeft aangekondigd dat ze komende zomer niet naar de WNBA trekt. Ze verkiest de voorbereidingen met de Belgian Cats voor het WK in Spanje. "We waren voorbereid op die mogelijkheid", zegt haar coach bij de Washington Mystics.

  "Emma speelt al zes jaar lang nagenoeg het hele jaar door", zegt haar coach in Washington Mike Thibault. "Ze neemt bijna nooit rust. Haar prioriteit ligt in augustus en september bij de voorbereiding van de Belgian Cats op het WK."

  De 24-jarige Meesseman speelde vorige zomer opnieuw een sterk seizoen in de WNBA en scoorde gemiddeld 14,7 punten per wedstrijd.

  Daarnaast won ze met de Belgian Cats brons op het EK, waardoor de dames zich rechtstreeks plaatsten voor het WK. In Spanje wil Meesseman schitteren en daar zet ze dus een seizoen in de Amerikaanse basketbalcompetitie voor opzij.

  "Wij zijn teleurgesteld dat Emma niet zal kunnen aansluiten dit seizoen, maar waren al voorbereid op die mogelijkheid", sluit Thibault af.