• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko likt zijn wonden: "Mooi van Standard, maar het is nog niet voorbij"

  Ivan Leko wist niet wat hem overkwam in Luik: 4-0 achter na een uur.

  Club Brugge zit even in de hoek waar de klappen vallen. Die in Luik kwamen hard aan, maar de competitieleider blijft strijdvaardig. Coach Ivan Leko voorop.

  Ivan Leko wist niet wat hem overkwam: 2-0 achter goed halfweg de eerste helft en 4-0 na nog geen uur. Uiteindelijk zou nieuwkomer Mitrovic op het eind nog milderen, wat de Club-fans nog hoop geeft voor de terugmatch.

  "Het is een mooie overwinning van Standard", gaf Leko toe na de match. "Maar eigenlijk zijn wij het die de match verloren hebben en niet zozeer Standard dat de wedstrijd won. We kenden nochtans hun sterktes, "crosses in de box", maar toch maken we weer dezelfde fouten. Dat hebben we duur betaald."

  "Het lag niet aan de organisatie, die was goed. Maar we speelden een slechte eerste helft en waren opnieuw te soft. De opdracht was om geen voorzetten toe te laten en scherp te verdedigen in de "box". Helaas geven we door 2 individuele fouten meteen 2 doelpunten cadeau. Bij een topclub als Club mag dat niet gebeuren."

  "Bovendien was het ook een kwestie van efficiëntie: Standard kreeg 5 kansen en scoorde 4 keer, terwijl wij uit 5 kansen maar 1 doelpunt puurden."

  "We zullen volgende week reactie tonen"

  Leko gelooft ondanks de harde cijfers nog in de kwalificatie en belooft een stevige return volgende week donderdag: "Dit is uiteraard een zware nederlaag, maar het is niet voorbij. Dat beloof ik. We hebben het al getoond. Ik ken mijn ploeg heel goed en kan je verzekeren dat we volgende week een reactie zullen tonen. Het zal een interessante match worden."

  De Kroaat wuift het woord crisis weg. "Het feit is dat we 11 punten meer hebben dan de 2e, 12 punten meer dan de 3e. We hebben 1 match verloren in 3 maanden, in Luik de 2e. We staan in de halve finale van de beker en hebben nog een return. Ik zie totaal geen crisis. Ik zou me zorgen maken als ik niet weet waarom dit gebeurt, maar dat weet ik wel."

  Cossey: "Vertrouwen terugwinnen en herbeginnen"

  Rudi Cossey, de assistent van Leko, was natuurlijk ook ontgoocheld over het resultaat en verwacht een antwoord van de groep.

  "We hadden gehoopt op een positieve reactie na de rust, maar die kwam er niet. We probeerden wel, maar de motivatie was verkeerd. Het is een beetje het verhaal van de laatste weken. We slikken te makkelijk doelpunten. Doelman Gillet heeft te weinig werk gekregen en dat is verrassend voor een ploeg die normaal veel kansen krijgt."

  Cossey verwacht dat de groep nu opstaat en zich herpakt: "Als we dit voetbal blijven spelen, dan wordt het moeilijk. Het is nu zaak om het vertrouwen terug te winnen en te herbeginnen."

  "De ontgoocheling in de kleedkamer was groot. We zijn niet op onze waarde geklopt. Maar we moeten uiteraard zeggen dat Standard goed was. Het is nu aan ons om volgende week 90 minuten alles te geven."

  Vanaken: "Kwetsbaarder dan voor Nieuwjaar"

  Club Brugge heeft nu in zijn laatste 3 wedstrijden moeite gehad: een late 2-2 in Antwerp, roemloos verlies bij AA Gent en nu dit. Draaischijf Hans Vanaken en manager Vincent Mannaert wensen evenwel niet van een dip te spreken.

  "We waren de laatste 2 wedstrijden gewoon niet goed genoeg", zegt Vanaken. "Die eerste 2 goals waren momenten waarop we tekortkwamen. We zijn op dit moment kwetsbaarder dan voor Nieuwjaar."

  "Bovendien was het geluk vandaag niet aan onze kant. Gaat die bal van Vormer erin en niet op de paal, dan heb je een andere wedstrijd."

  Ook de aanvallende middenvelder gelooft nog in kwalificatiekansen: "Dat uitdoelpunt is uiteindelijk wel nog belangrijk. Volgende week moeten we 90 minuten alles geven tot we erbij neervallen. Het is wel een feit dat we opnieuw blok moeten vormen. Je kunt niet elke match 3 keer scoren, dus die tegengoals moeten we vermijden."

  Mannaert: "Voor Nieuwjaar misschien niet zo goed, nu misschien niet zo slecht"

  Ook CEO Vincent Mannaert behoudt de kalmte en het geloof: "Dit komt zwaar aan, maar gelukkig is er nog een return. Ik schrijf ons nog niet af. Die ene goal kan het verschil maken. Thuis hebben we een erg goeie reputatie." De zware thuiszege in de beker tegen Charleroi (5-1) sterkt hem in dat geloof. 

  "We stootten op een enthousiast en efficiënt Standard. We verdedigden iets te slap en dat is afgestraft. We kwamen voor de rust ook niet in ons spel."

  Van een dip wil de Clubbestuurder niet horen: "Wat is een dip? Je staat in de halve finale van de beker met nog een thuiswedstrijd om dit recht te trekken en je leidt met een straat voorsprong in de competitie."

  "Ik begrijp dat sommige fans zich zorgen maken. We moeten rustig blijven. Misschien was het voor Nieuwjaar niet zo goed als iedereen schreef, maar misschien is het ook vandaag niet zo slecht als iedereen denkt."