• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin kijkt uit naar de Daviscup: "Extra motivatie omdat we in Luik spelen"

  Goffin speelt morgen het tweede duel tegen Balazs.

  Morgen begint het Belgisch team aan het Daviscup-duel met Hongarije, de eerste wedstrijd van het duel gaat tussen Bemelmans en Fucsovics. De Belgische speerpunten, Goffin en Bemelmans, blikken vooruit naar de eerste confrontatie van het nieuwe seizoen.

  Goffin: "Op papier zijn we favoriet tegen Hongarije"

  "Natuurlijk willen we ook dit jaar zo ver mogelijk geraken, maar we bekijken het confrontatie per confrontatie. We gaan ons dus eerst concentreren op dit duel en proberen door te stoten", stelt David Goffin.

  "Op papier zijn we favoriet tegen Hongarije, maar dat wil niet zeggen dat zij geen goede spelers hebben. Fucsovics is in vorm en liet het voorbije jaar mooie resultaten optekenen. Hij heeft veel potentieel."

  "Elk duel is moeilijk en duurt lang. We steken veel energie in elke wedstrijd waardoor het nooit makkelijk is."

  "Voor mij is het een extra motivatie dat we in Luik spelen. Ik wil me zeker laten zien in mijn thuisstad."

  "Ik ben klaar voor het duel. Fysiek gaat alles goed en ik heb de voorbije weken een goede basis kunnen leggen. De omstandigheden en ondergrond liggen me zeer goed. Ik ben blij dat ik erbij ben."

  Bemelmans: "Ik wil mezelf tonen aan het Belgische publiek"

  "Elke wedstrijd in de Daviscup is een eer om te mogen spelen. Daarbovenop is het heel mooi dat ik de ontmoeting mag beginnen. Ik hoop dat ik mijn niveau van in Australië kan aanhouden en mezelf kan tonen aan het Belgische publiek", zegt Ruben Bemelmans

  "Ik ben opnieuw 100% fit. De blessure aan mijn adductoren is van de baan en ik ben klaar om morgen te beginnen."

  "Hij is een sterke jongen en leidt graag de rally’s", zegt hij over zijn tegenstander Fucsovics. "Ik moet ervoor zorgen dat ik dat als eerste kan. Ik moet zeer agressief starten en met een hoog percentage op de eerste opslag ervoor zorgen dat hij niet kan dicteren."

  "Het zal een zwaar weekend worden, maar ik ben er klaar voor."