• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen thuiskomst in Anderlecht, maar tijdelijk onderkomen bij Fulham voor Mitrovic

  Mitrovic trok in 2015 naar Newcastle, maar brak er niet door.

  Aleksandar Mitrovic was gisteren in Anderlecht om zijn contract te ondertekenen, maar de deal sprong af. Uiteindelijk trekt de spits naar Fulham, in de Engelse tweede klasse. Hij wordt door Newcastle uitgeleend tot het einde van het seizoen.

  "Ik ben blij dat ik thuis ben", zei Mitrovic toen hij gisteren gesignaleerd werd bij Anderlecht. De Servische aanvaller zou terugkeren naar paars-wit, de club waar hij al schitterde tussen 2013 en 2015. Maar al snel bleek dat de overeenkomst tussen Anderlecht en Newcastle toch nog niet in kannen en kruiken was.

  Volgens sommige bronnen sprong de deal af omdat de vervanger die Newcastle voor ogen had, Islam Slimani van Leicester City, niet door de medische keuring raakte. Maar iets voor middernacht kondigde de Engelse club toch de komst van Slimani aan. Zo mocht Mitrovic alsnog vertrekken, maar zijn bestemming lag niet in België.

  Uiteindelijk vond de 23-jarige Serviër onderdak bij tweedeklasser Fulham. Daar mag hij tot het einde van het seizoen op zoek gaan naar speelminuten. Zo hoopt hij een plaats te versieren in de WK-selectie van zijn land.