• home
 • video
 • pas verschenen

  Mladenovic, Parmentier en Hesse spelen tegen Mertens en co. in Fed Cup

  Kristina Mladenovic (WTA-10) is de beste Française in de selectie.

  Op 10 en 11 februari speelt België zijn eersterondeduel in de Fed Cup 2018 in en tegen Frankrijk. De Franse selectie is bekend. Met Caroline Garcia en Alizé Cornet zijn er 2 toppers niet bij.

  Na 5 jaar afwezigheid promoveerde België vorig jaar weer naar de Wereldgroep 1 met de beste acht landen.

  La Roche-sur-Yon is het strijdtoneel in het tweede weekend van februari. Frankrijk komt wel verzwakt aan de start. Caroline Garcia, de beste Française als nummer 8 van de wereld, zit niet in de selectie van kapitein Yannick Noah. Garcia liet vorig jaar de Fed Cup schieten en dat viel niet goed bij de andere speelsters.

  Mladenovic is nu hoogst gerangschikte als 10e van de wereld. Zij hoopte nog dat Noah Garcia erbij zou halen, maar vergeefs. De 16-jarige Clara Bruel, finaliste op de Australian Open bij de juniores is Garcia's vervangster. 

  Mladenovic, die het dubbel won op de Australian Open, krijgt ook nog het gezelschap van Pauline Parmentier (WTA-91) en Amandine Hesse (WTA-227).

  Alizé Cornet (WTA-38) ontbreekt omdat er een disciplinaire procedure tegen haar loopt. De Française miste drie onverwachte dopingcontroles.