• home
 • video
 • pas verschenen

  Voeckler over motortjes: "Sommige renners hielden ons voor de gek"

  Voeckler is met wielerpensioen.

  Volgens ex-renner Thomas Voeckler (38) hebben er wel degelijk al renners met motortjes rondgereden in het peloton. "Maar motortjes zijn gemakkelijk uit te roeien", zegt de Fransman in Le Parisien.

  Voeckler: "Overtuigd na reportages over motortjes"

  Zoek dit seizoen niet meer naar Thomas Voeckler in het wielerpeloton. De Fransman met de gekke bekken hing na de Tour de France zijn fiets aan de wilgen. Nu kan Voeckler vrijuit zijn mening geven over "hot topics" zoals de motortjes en Chris Froome.

  "In het begin dat er geruchten waren over motortjes in fietsen, moest ik lachen", zegt Voeckler in Le Parisien. "Wat heeft men nu weer uitgevonden om kwaad te spreken over het wielrennen?"

  "Maar nadat ik enkele reportages had gezien, geraakte ik ervan overtuigd dat sommige renners ons voor de gek gehouden hebben en met een motortje reden.”

  "Armstrong met een motortje? Zou me niet verbazen"

  Maar volgens Voeckler zijn de motortjes geen actueel probleem meer. "Sinds er controles zijn op technologische fraude zijn er volgens mij geen motortjes meer in het peloton", zegt Voeckler.

  "Motortjes zijn gemakkelijk uit te roeien uit het peloton. Of Armstrong een motortje gebruikt heeft? Dat zou me niet verbazen.”

  "Verrassing als Froome niet gestraft wordt"

  Ook over Chris Froome heeft Thomas Voeckler zijn eigen mening. "De mensen willen graag kunnen zeggen dat hij vals gespeeld heeft", zegt Voeckler.

  "Maar we moeten oppassen met conclusies trekken, want het menselijk lichaam kan soms heel vreemd reageren. Het klopt wel dat de dosis salbutamol in Froomes lichaam heel hoog was tijdens de Vuelta."

  "Bepaalde coureurs werden geschorst met een te hoge dosis salbutamol, maar die hadden de financiële middelen niet om zich te verdedigen zoals Sky. Het zou een verrassing zijn als Froome uiteindelijk niet gestraft wordt."