• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert mag ook naar Ronde van Vlaanderen, geen Chavanel en Pozzato

  Chavanel (2011) en Pozzato (2012) eindigden elk al 2e in de Ronde.

  Ook de Ronde van Vlaanderen heeft zijn wildcards uitgedeeld. 4 Belgische teams kregen goed nieuws, "oudjes" Filippo Pozzato (36) en Sylvain Chavanel (38) vallen uit de boot.

  De 7 wildcards

  Chavanel en Pozzato balen

  Herinnert u zich nog hoe Sylvain Chavanel en Fabian Cancellara hun minuut voorsprong plots zagen smelten als sneeuw voor de zon, op weg naar de Muur van Geraardsbergen (2011)?

  Of hoe Filippo Pozzato een jaar later enkele lendenrukken tekortkwam om Tom Boonen te kloppen op het vernieuwde parcours van de Ronde van Vlaanderen?

  Chavanel en Pozzato eindigden toen elk op de meest ondankbare 2e plaats in die bewuste Rondes. En vorig seizoen nestelde zowel Pozzato (8e) als Chavanel (9e) zich nog in de top 10. Nu is er geen plaats voor hun huidige teams Wilier en Direct Energie.

  Van Aert en Vital Concept krijgen wel uitnodiging

  4 Belgische ploegen zijn wel uitgenodigd naar het Ronde-feestje: Sport Vlaanderen-Baloise, Véranda's Willems-Crelan, Wanty-Groupe Gobert en WB-Aqua Protect-Veranclassic.

  Die laatste ploeg maakt zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen en dat kan ook gelden voor Wout van Aert. Na Parijs-Roubaix mag zijn team ook (voor de 2e keer) de Ronde van Vlaanderen rijden.

  Ook de Nederlanders van Roompot mogen zich opnieuw in de kijker proberen te rijden in Vlaanderen, net als de Franse teams Cofidis en Vital Concept (met onder meer Coquard, Boeckmans en De Backer).

  Voeg daarbij de 18 WorldTour-teams en je hebt de 25 deelnemende ploegen van de 102e Ronde van Vlaanderen (op 1 april).

  Retro 2011: Chavanel en Cancellara storten in elkaar

  Retro 2012: Pozzato wordt 2e in "nieuwe" Ronde