Ga naar de inhoud

meest recent

      Lukebakio trekt van Jupiler Pro League naar Premier League

       di 30 januari 2018 19:05
      Dodi Lukebakio wordt een ploegmaat van Christian Kabasele.
      Charleroi heeft de jonge aanvaller Dodi Lukebakio verkocht aan Premier League-club Watford. Lukebakio werd tot voor kort verhuurd aan Charleroi, dat hem overkocht van Anderlecht en dus ook meteen doorverkocht.

      Van Anderlecht via Charleroi naar Watford

      Dodi Lukebakio (20) is een jeugdproduct van Anderlecht en maakte in oktober 2015 zijn debuut bij de grote mannen tijdens Anderlecht - Club Brugge. 

      Maar de Belgische belofteinternational (die ook de Congolese nationaliteit heeft) kon Anderlecht niet overtuigen en werd in het seizoen 2016-2017 uitgeleend aan de Franse eersteklasser Toulouse.

      Sinds dit seizoen huurde Charleroi Lukebakio van Anderlecht. In 20 competitiematchen was de aanvaller goed voor 3 goals en 4 assists.

      Charleroi en Anderlecht bereikten nu een akkoord over een definitieve transfer. De 2e uit de stand legde 1,5 miljoen euro op tafel en verkocht Lukebakio meteen door aan Watford. Hij tekende een contract van 4,5 seizoenen.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.