• home
 • video
 • pas verschenen

  Graf, beroemd door ongewild naakt in Sotsji, uit protest niet naar Winterspelen

  In 2014 zorgde Graf nog voor het opvallendste moment van de Spelen.

  0 / 0
  In Sotsji zorgde Olga Graf na haar bronzen medaille nog voor het moment van de Winterspelen, maar in Zuid-Korea zal ze er uit protest niet bij zijn. Ze pikt het niet dat heel wat van haar landgenoten door de Russische dopingban niet mogen deelnemen.

  Vier jaar geleden was Olga Graf in Sotsji goed voor twee keer brons, op de 3.000 meter en de ploegaflossing. Een video van haar ging toen de wereld rond want de snelschaatsster ritste na haar race haar schaatspak open om af te koelen. Alleen was ze vergeten dat ze geen shirt onder haar pak droeg.

  Dat beeld moeten schaatsliefhebbers in Zuid-Korea niet verwachten. Olga Graf zal ondanks een selectie niet deelnemen aan de Winterspelen. De Russin pikt het niet dat heel wat van haar landgenoten in het kader van de Russische dopingban geweigerd worden door het IOC.

  "Sport wordt ingezet als drukkingsmiddel in een vuil politiek spel", schrijft ze op haar Facebookpagina. De 34-jarige Russin is een van de 169 Russen die gezien hun dopingvrij verleden wel werden toegelaten. Zij starten in Zuid-Korea onder neutrale vlag. "Het is discriminerend en beledigend om op deze manier de eer van je land te moeten verdedigen."

  Olga Graf geeft zich bijna bloot op de Winterspelen in Sotsji