• home
 • video
 • pas verschenen

  Formule 1-rijder Alonso naar 24 uur van Le Mans, maar F1 primeert

  Alonso nam afgelopen weekend deel aan de 24 uur van Daytona.

  Fernando Alonso, de Spaanse ploegmaat van Stoffel Vandoorne bij Formule 1-team McLaren, heeft de toestemming gekregen om opnieuw deel te nemen aan endurance races. "De Formule 1 blijft wel prioritair", laat McLaren weten.

  Alonso mag in 2018 van McLaren opnieuw deelnemen aan endurance races, zoals de 24 uur van Le Mans. "Fernando krijgt de toestemming om dit jaar meerdere manches van het WK endurance, waaronder de 24 uur van Le Mans, af te werken. Daarover hebben we een akkoord met Fernando en Toyota Gazoo Racing", luidt het bij McLaren.

  McLaren benadrukt wel dat voor Alonso de Formule 1 prioritair blijft. Daarom zal de Spanjaard niet deelnemen aan endurance races in weekends waarin een Grote Prijs geprogrammeerd staat.

  Afgelopen weekend maakte Alonso zijn debuut in endurance race op de 24 uur van Daytona. Daar gooide hij geen hoge ogen, maar kreeg hij wel de smaak te pakken. Alonso werd 38e.

  Vorig jaar miste Alonso de GP van Monaco omdat hij absoluut wilde starten in de Indy 500. Hij moest toen na een knappe race opgeven in de finale door een kapotte motor. 

  Tweet van McLaren:

  Tweet Toyota Gazoo Racing: