• home
 • video
 • pas verschenen

  Defraigne moet Kangoeroes Willebroek uit de kelder sleuren

  Defraigne was in het verleden coach van onder meer Bergen.

  Kangoeroes Basket Willebroek heeft een opvolger gevonden voor coach Damir Milacic. De 52-jarige Yves Defraigne moet de voorlaatste uit de stand op het rechte pad krijgen.

  Willebroek verloor afgelopen weekend tegen Brussels en kampeert momenteel op de 9e en voorlaatste plaats in de nationale basketbalcompetitie.

  Trainer Damir Milacic moest het gelag betalen, Yves Defraigne is zijn opvolger. De 52-jarige coach heeft tonnen ervaring. Nadat Defraigne als speler de kleuren verdedigd had van Bergen tussen 1994 en 1999, kreeg hij er het postje van coach tot en met 2005.

  Daarna stond Defraigne aan het roer van Trier, Optima Gent en opnieuw Bergen (februari 2017). Bij Willebroek zette Defraigne zijn krabbel onder een contract tot het einde van volgend seizoen. Dat betekent dat hij straks mee verhuist naar Mechelen, de nieuwe thuisbasis van de club.