• home
 • video
 • pas verschenen

  De Boeck: "Ref moet niet voor ons fluiten, maar moet normaal fluiten"

  De Boeck en Smet konden het vanavond niet met elkaar vinden.

  0 / 0
  Wie heeft nu een goeie uitgangspositie verworven na Kortrijk-Racing Genk (3-2)? "We moeten niet belachelijk doen: dit is een slechte positie", vertelde KVK-coach Glen De Boeck, die ook uithaalde naar scheidsrechter Wim Smet.

  "Weinig reden tot klagen, maar tegengoals steken een beetje"

  "Ik ben tevreden met wat mijn spelers gebracht hebben", begon Glen De Boeck zijn analyse bij Sporza. "Het was een schitterende eerste helft, van het beste wat ik dit jaar al gezien heb op de Belgische velden. De tweede helft was minder, maar we pakken toch een verdiende zege."

  "Of er veel meer in zat? Ja, maar dan mag je die goals niet zo gemakkelijk weggeven. Maar ik moet mijn spelers feliciteren met hoe ze er mentaal mee omgingen. Ik heb weinig reden tot klagen, maar die twee tegengoals steken een beetje."

  3-2, wat zegt dat over de terugwedstrijd? "We moeten er niet belachelijk over doen: dit is een slechte uitgangspositie. Maar we hebben een overwinning en we zullen onze huid duur verkopen. We hebben er in de competitie gewonnen en we proberen die prestatie te herhalen."

  Over scheidsrechter: "Het is al weken aan de gang"

  Na een uurtje had scheidsrechter Wim Smet genoeg gezien: hij stuurde een mopperende Glen De Boeck naar de tribune. "Het is een cumulatie van de laatste weken. Kijk naar de penaltyfase tegen Eupen in de competitie. Als je dat niet ziet, dan is er iets mis."

  "Het is al drie weken aan de gang. Ook nu waren alle kleine dingen in het nadeel van Kortrijk. De scheidsrechter moet niet voor ons fluiten, maar hij moet normaal fluiten zoals hij moet fluiten. Als dat niet het geval is, dan geraak je gefrustreerd."

  VIDEO: De Boeck wordt naar de tribune gestuurd

  Clement: "Het enige positieve: we blijven in de race"

  Wat is de visie van Racing Genk-trainer Philippe Clement? "Je weet hoe Kortrijk zal spelen, je traint erop, maar blijkbaar hadden mijn spelers er niet veel van begrepen. Er was te veel ruimte tussen de linies en mijn spelers durfden de bal niet te vragen. Dan heb je een zwakke wedstrijd."

  "We kwamen voor, maar het was precies alsof mijn spelers bang waren. Ik weet niet waarom. Het enige positieve: we blijven nog altijd in de race en de terugwedstrijd is gered. Het is nog bespeelbaar."

  "Maar ik miste heel veel vertrouwen bij mijn spelers. Het is op zich geen kwaaie uitgangspositie, maar voor het vertrouwen wat de kwaliteit betreft was het niet goed."