• home
 • video
 • pas verschenen

  Controversiële indiaan verdwijnt op de shirts van de Cleveland Indians

  "Chief Wahoo" is aan zijn laatste seizoen als logo bezig.

  De Cleveland Indians zullen vanaf 2019 hun logo veranderen. Chief Wahoo, de kenmerkende rode indiaan, verdwijnt omdat hij te veel controverse oproept. De letter "C" zal zijn plaats op de shirts innemen.

  De rode indiaan genaamd "Chief Wahoo" was al sinds 1947 het logo van de Cleveland Indians. De laatste jaren groeide echter de kritiek, vooral van de inheemse Amerikanen. Zij vinden het logo stereotyperend en racistisch. 

  De club gaat nu in op de vraag van de Major League Baseball (MLB) om het logo te veranderen. "Wij hebben begrip voor het argument dat het logo niet langer gepast is voor het gebruik op de velden van de MLB", zegt de topman van de MLB, Rob Manfred.

  Vanaf volgend jaar zal "Chief Wahoo" dus niet meer te zien zijn op de truitjes van de spelers. De letter "C" zal de plaats innemen van de indiaan.

  Tweets: