Ga naar de inhoud

meest recent

      City kaapt miljoenenverdediger Laporte weg bij Bilbao

       di 30 januari 2018 14:17
      Laporte speelde de voorbije 6 jaar bij Bilbao.
      Vincent Kompany krijgt in de City-verdediging het gezelschap van de Fransman Aymeric Laporte (23). City legde 65 miljoen euro op tafel om Laportes opstapclausule bij Athletic Bilbao te betalen.

      Extra zuurstof in City-verdediging

      Athletic Bilbao had al onthuld dat de opstapclausule van Aymeric Laporte was geactiveerd. De Baskische club had 65 miljoen euro ontvangen voor de verdediger, maar liet verder niet in zijn kaarten kijken.

      Nu maakte Manchester City bekend dat het de opstapclausule (65 miljoen euro) van Laporte heeft betaald. De 23-jarige Fransman wordt zo de op 1 na duurste verdediger na Virgil van Dijk (84 miljoen euro).

      De extra verdediger zal vooral Pep Guardiola gunstig stemmen. In de City-defensie ligt Vincent Kompany om de haverklap in de lappenmand. Ook verdediger Benjamin Mendy (knie) kwam dit seizoen niet vaak in actie, terwijl John Stones al een anderhalve maand out is geweest met een hamstringblessure.

      City maakte de transfer bekend:

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.