• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings: "Als je onder de 8 seconden gaat, ben je echt wereldtop"

  Eline Berings trekt voor de 5e keer naar het WK indoor.

  Eline Berings (31) heeft haar WK-ticket voor de 60 meter horden al op zak. "Ik ben blij dat ik me volledig kan focussen op het WK indoor, maar het is nog veel leuker om op het moment zelf op je beste niveau te zijn."

  "Er is nu zeker meer rust"

  Eline Berings liep zondag 8"12 bij de reeksen van de 60 meter horden en mag dus naar het WK indoor in Birmingham in maart. "Als je die chrono ziet staan, dan geeft dat altijd euforie. Maar ik was er op zich gerust in dat die limiet niet echt een probleem zou vormen deze winter. Ik blijf er redelijk nuchter onder", zegt Berings aan Sporza.

  "Het is altijd leuk om vroeg in het seizoen de juiste vorm te hebben. Ik ben blij dat ik me nu volledig kan focussen op het WK. Dan kun je ook anders trainen. Er is nu zeker meer rust. Maar het is nog veel leuker om op het moment zelf op je beste niveau te zijn. Ik verwacht dat het de komende weken alleen maar scherper wordt."

  "7"99 of 8"00: het klinkt heel anders"

  Eline Berings trekt in maart voor de 5e keer naar het WK indoor. "Mijn doelstelling blijft altijd gelijk: mijn eigen niveau verbeteren. De lat ligt best hoog. Ik hoop in de eerste plaats onder de 8 seconden te lopen."

  "Je hebt zo van die grenzen. Het klinkt ook heel anders: 7"99 of 8"00. Het is een grens en als je onder die grens gaat, dan ben je echt wel wereldtop. Ik wil die grens zo snel mogelijk benaderen. Maar ik focus er niet te veel op."

  "Het is moeilijk om in te schatten wat er qua plaatsen mogelijk is, want het is nu nog te vroeg op het seizoen om dat te zeggen. Ik probeer zo snel mogelijk te lopen. Als ik dat daar doe, dan zal ik wel bij de beteren van de wereld zijn, denk ik."