• home
 • video
 • pas verschenen

  Allijns: "PO1 of bekerfinale? Dan is de keuze rap gemaakt"

  Allijns: "Voor ons is het seizoen nu al geslaagd."

  KV Kortrijk en Racing Genk spelen vanavond hun heenwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup. Voor KVK-voorzitter Joseph Allijns is het seizoen nu al geslaagd. "Alles wat er nog bijkomt, is een godsgeschenk."

  "Met Yannis Anastasiou ging het echt niet"

  KV Kortrijk kende een moeilijk seizoensbegin, maar onder nieuwe trainer Glen De Boeck bloeit de West-Vlaamse club weer helemaal open. Wat is zijn geheim? "Glen is een heel harde werker", zegt voorzitter Joseph Allijns bij Sporza.

  "Hij heeft me tijdens een goed gesprek voor zijn aanstelling echt overtuigd van zijn kwaliteiten. Het was een confronterend gesprek, maar we zaten uiteindelijk wel op dezelfde lijn. We hebben het anderhalf jaar heel moeilijk gehad en als bestuur is het moeilijk om die neerwaartse spiraal te doorbreken."

  "Met Yannis Anastasiou ging het echt niet. We hebben niet gepanikeerd niet, maar wisten dat we een nieuwe coach zouden nodig hebben. We kwamen bij Glen De Boeck uit en hij bracht het evenwicht tussen de staf en de speler terug bij KVK. De spelers zien elkaar nu ook weer naast het veld. Dat is belangrijk."

  "We zijn ondertussen niet meer in degradatiegevaar en dat is een ongelooflijke opluchting voor iedereen binnen de club. Alles wat er nu nog bijkomt is een godsgeschenk. Voor ons is het seizoen op vandaag geslaagd."

  "Na het seizoen wordt er hard gewerkt aan het veld"

  Kortrijk staat op twee matchen van een tweede bekerfinale in de clubgeschiedenis. "Vandaag zal zeker nog niet beslist worden wie de finale zal spelen. Het is wel een belangrijke wedstrijd en ik hoop uiteraard op een goed resultaat."

  "We moeten in eigen huis het verschil proberen te maken om zo met een goede uitgangspositie naar Genk te trekken voor de terugwedstrijd."

  Het veld ligt er wel niet goed bij in het Guldensporenstadion. "Maar het is een probleem dat we nu niet kunnen oplossen. Na het seizoen wordt er aan gewerkt. We weten ook niet precies wat er aan de hand is. Aan de kant van de hoofdtribune kan de zon niet aan het veld. Daardoor droogt het minder."

  "Niet alleen voor Genk is het vervelend, ook voor onze spelers is het niet leuk. Het is een handicap voor de beide ploegen", concludeerde Allijns, die liever de bekerfinale zou spelen dan Play-off I. "Dat is duidelijk. Het zou een nieuw hoogtepunt zijn voor deze club."