• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zou het kunnen dat Coucke de titel voor Anderlecht als weg beschouwt?"

  Heeft de overname invloed op de transfers?

  Anderlecht heeft nog 48 uur om zaakjes te doen. Vertrekt Sofiane Hanni naar Spartak Moskou? En hoe hard bemoeilijkt de situatie met nieuwe eigenaar Marc Coucke de transferperiode? Het panel van Extra Time: "Het is een enorm onzekere periode."

  "Hanni verkopen? Een ongelofelijk risico"

  "Hattrick hero" Hanni lijkt Anderlecht op de slotdagen van de transferperiode te verlaten. Een transfer naar Spartak Moskou hangt in de lucht. "Hij heeft het beste als laatste gespaard", vertelde Marc Degryse in Extra Time.

  "Het is een mooi afscheid, maar Anderlecht zit een beetje met een probleem. Ze hadden al een spits nodig en die gingen ze wel halen. Maar blijkbaar hebben ze het geld van Hanni nodig om dat te doen."

  "Wanneer je meest trefzekere spits geblesseerd is en misschien niet meer terugkomt (Onyekuru, red), vind je het dan een goed idee om je op één na meest trefzekere spits te verkopen?", vroeg Peter Vandenbempt aan de andere tafelgasten.

  "Om dan een spits te halen? Of Morioka, van wie we nog moeten zien óf hij die stap kan zetten én dan wel heel snel? Ik vind dat een ongelofelijk risico." Marc Degryse antwoordt: "Neen, maar als Hanni toch weggaat, dan is Morioka een goeie oplossing. Geef dan een andere naam?"

  "Er is stilaan ongenoegen over de manier waarop de verkoop is gelopen"

  Anderlecht moet zijn aanvoerder dus wellicht verkopen om nieuwe spelers te kunnen halen. Een gevolg van de impasse na de verkoop van de club, waarbij Marc Coucke vanaf 1 maart de touwtjes in handen neemt.

  "Bij de overname moet hij dezelfde situatie als bij de aankoop hebben", zegt Marc Degryse. "Anderlecht mag niet meer schulden maken dan toen. Alles wat verkocht wordt, mogen ze uitgeven. Maar niet meer. Zo zit het op juridisch niveau in elkaar."

  "De mensen die de boeken hebben ingekeken bij de overname, hebben toch allemaal geconcludeerd dat de financiële situatie van Anderlecht op z'n zachtst gezegd ongunstig is", vult Peter Vandenbempt aan.

  "Er is ook het verhaal van het Eurostadion. Ghelamco gaat wellicht door met zijn plan en Anderlecht heeft zich, wat ze ook beweren, daar fel voor geëngageerd. Daar hangt ook iets in de lucht."

  "Binnen de club is er ook stilaan ongenoegen over de manier waarop de verkoop uiteindelijk is gelopen. Daar is het laatste woord ook niet over gezegd."

  De propere lei van Coucke

  Bijkomend hoofdstuk in het overnameverhaal: Marc Coucke moet ook de verkoop van KV Oostende nog afronden. "Ik denk dat dat een redelijk ingewikkeld verhaal is. Er is nog wat werk aan", weet Peter Vandenbempt.

  "Ik laat me vertellen dat de verkoop van KVO moeizaam verloopt. De moeilijkheidsgraad van de verkoop zal ook afhangen van hoeveel geld Coucke wil recupereren van wat hij er in heeft gestopt."

  "Ik heb begrepen dat het helemaal rond moet zijn op het moment waarop de Licentiecommissie vergadert en toekent. Er zijn twee data: 25 en 30 maart. Het dossier moet ingediend worden op 15 februari, waarna er nog stukken kunnen worden toegevoegd. Het is vooral een enorm onzekere periode, zowel in Oostende als in Anderlecht."

  Filip Joos: "Zou het kunnen dat Coucke de titel als weg beschouwt en dat het niet zo erg is dat het nu niet zo goed gaat met Anderelcht? Want dan kan hij met een propere lei beginnen."