• home
 • video
 • pas verschenen

  Woods wordt 23e bij rentree op PGA Tour: "Ik ben heel tevreden"

  Tiger Woods heeft 4 rampjaren en 4 rugoperaties achter de rug.

  Tiger Woods heeft zijn 1e PGA-toernooi in een jaar op een 23e plaats afgesloten. De ex-nummer 1, al jaren geplaagd door zijn rug, deed nooit mee voor de zege. Maar de 42-jarige golflegende leerde wel heel wat lessen.

  Het parcours van Torrey Pines in Californië ligt Woods, hij schreef er van de mooiste bladzijden uit zijn carrière met 8 eindzeges. Maar een nieuw sprookje kwam er niet.

  Als nummer 647 van de wereld eindigde Woods op 7 slagen van de Australiër Jason Day en de Zweed Alexander Noren, die vandaag onder elkaar in een play-off voor de winst spelen.

  Toch heeft Woods na 4 rampjaren met evenveel rugoperaties redenen om tevreden te zijn. Hij zette zijn beste officiële resultaat neer sinds augustus 2015.

  Ronde na ronde deed hij het beter: hij was 84e na de 1e ronde en haalde net de cut. Het beste bewaarde hij naar eigen zeggen voor de slotdag. Een teken dat zijn fysieke conditie oké is en zijn rug hem niet meer laat afzien.

   

  "Ik was 4 dagen heel solide"

  "Ik heb zondag veel beter gespeeld dan in de 3 dagen ervoor", reageerde Woods na een laatste rondje met 4 birdies en 4 bogeys. "De omstandigheden waren heel moeilijk, met stevige wind, maar ik ging daar goed mee om."

  "Ik ben heel tevreden. Ik was 4 dagen heel solide na nochtans een lange afwezigheid. Ik heb me goed geweerd", aldus de 14-voudige grandslamwinnaar.

  Toch was niet alles perfect. Onder meer zijn drive speelde hem parten. Dat wijt Woods "aan zijn nieuwe lichaam", dat hij nog moet leren beheersen na een operatie aan zijn lenden in april.

  Zijn putting kon de duizenden toeschouwers vaak wel plezieren, voor hen blijft hij nog altijd dé golfvedette. "Ik had graag met een kaart van 65 geëindigd om de barrages te halen, maar ik ben vooral tevreden dit eerste toernooi te hebben gespeeld."

  Ook al kwam Woods met beperkte ambities aan de start voor deze comeback, toch liet hij al verstaan dat hij beter wil doen op zijn volgende toernooi half februari, in de Genesis Open bij Los Angeles. Zijn eerste grote uitdaging is de Masters in Augusta in april, waar hij 4 keer de beste was.

  Tweets over Woods: