• home
 • video
 • pas verschenen

  Niels Albert hoopvol voor het WK: "Ik verzin nog wel iets"

  Van Aert werd wereldkampioen in Zolder (2016) en in Bieles (2017).

  0 / 0
  Voor Niels Albert is het WK in Valkenburg allerminst een uitgemaakte zaak. Hij ziet het vormpeil van zijn renner Wout Van Aert elke week stijgen. Bovendien wil hij met iets nieuws uitpakken.

  Wout Van Aert wist in Hoogerheide de schade tegenover topfavoriet Mathieu van der Poel het grootste deel van de wedstrijd te beperken tot 15 seconden. Aan de finish werden dat uiteindelijk slechts 9 seconden.

  "Volledig normaal", volgens Niels Albert. Zijn mentor tankt vertrouwen uit de prestatie in de laatste Wereldbekermanche.

  "Wout heeft een zware week gehad en dan weet je dat het eerste deel van de koers lastig kan zijn. Maar daarna val je terug op je conditie. De vermoeidheid gaat dan stilaan weer weg. Je ziet dat ook aan zijn betere tweede wedstrijdhelft."

  Net als vorig jaar in Luxemburg?

  Albert leeft dan ook vol vertrouwen toe naar het WK in Valkenburg. Hij verwacht een hele mooie strijd. 

  "En we gaan nog wel iets verzinnen zodat het nog spannender wordt", vertelt hij tijdens de uitzending.

  "Wat dan?", wil Michel Wuyts graag weten.

  Albert: "Ik heb elk jaar wel iets waar ik over nadenk. Dit jaar is dat niet anders. Als het volgende week blijft regenen, heb ik misschien wel een mooie tube. Ik hoop er volgende week mee te kunnen uitpakken."

  Luister naar het verhaal van Albert

  Blufpoker?

  Blufpoker of niet? Vorig jaar waren het wel de groene tubes van Niels Albert die Wout Van Aert mee aan de wereldtitel hielpen in Bieles.

  De bewuste banden had Niels Albert destijds opgediept van op zolder en bleken uitermate bestand tegen de steenachtige ondergrond.