• home
 • video
 • pas verschenen

  George vervangt geblesseerde Cousins in het All Star Game, ook coaches bekend

  Cousins (links) wordt vervangen door George (rechts).

  Oklahoma City-speler Paul George zal dan toch meedoen in het All Star Game. Hij vervangt de Demarcus Cousins, die een zware blessure aan zijn achillespees opliep. Coaches Dwane Casey (Toronto) en Mike D'Antoni (Houston) zullen de teams leiden.

  Cousins uit, George in

  Demarcus Cousins (New Orleans Pelicans) heeft vorige week een zware blessure opgelopen tijdens de wedstrijd tegen de Houston Rockets. Na een MRI-scan bleek dat de Amerikaan zijn achillespees volledig heeft afgescheurd, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie zal komen.

  De center van de New Orleans Pelicans was enkele dagen daarvoor nog gekozen door LeBron James in zijn team voor het All Star Game. Cousins moet nu verstek laten voor het prestigieuze evenement. Hij wordt vervangen door Paul George, sleutelspeler van Oklahoma City Thunder.

  Voor George is het zijn 5e selectie voor het All Star Game. "Ik had liever onder andere omstandigheden meegedaan, maar ik ben natuurlijk wel tevreden met de selectie", zegt de Amerikaan.

  Coaches Dwane Casey en Mike D'Antoni

  Daarnaast maakte de NBA ook de coaches voor het All Star Game bekend. Ondanks de eerste plek van Golden State en Boston in hun conference zullen hun coaches niet langs de lijn te zien zijn in LA. Kerr en Stevens namen vorig jaar al plek op de bank en konden dus niet gekozen worden.

  Zo zal het team van Stephen Curry geleid worden door Mike D'Antoni. De coach van de Houston Rockets zal voor de 2e keer in zijn carrière een All Star-team leiden. Ook in 2007 was hij van de partij.

  Aan de andere kant zal Dwane Casey het team van LeBron James onder zijn hoede nemen. Voor de 60-jarige coach van de Toronto Raptors is het zijn eerste All Star Game.

  Opvallend: Casey zal tegen de 2 All Stars van zijn eigen ploeg moeten coachen, want zowel DeMar DeRozan als Kyle Lowry werden geselecteerd door Stephen Curry.