• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrand-Prévot kermde het hardst, maar Neff brak sleutelbeen en elleboog

  Prevot werd in 2015 wereldkampioene in Tabor.

  Pauline Ferrand-Prévot is een taaie tante. Zondag moest ze kermend van de pijn de cross in Hoogerheide verlaten. In Valkenburg komt de Française gewoon aan de start. Jolanda Neff heeft een pak minder geluk.

  In de vierde ronde liep het goed fout voor de Franse kampioene. In de afdaling van de gevreesde schuine kant botste ze met Jolanda Neff. Beide rensters gingen hard tegen de grond en kermden het uit van de pijn. 

  Desondanks heeft Ferrand-Prévot geen serieuze verwondingen overgehouden aan haar valpartij. Zaterdag doet ze gewoon mee aan het WK in Valkenburg, waar ze tot de favorieten behoort.

  "Ik ben een taaie tante. Niks gebroken, alleen veel pijn in mijn ribben. Ik doe sowieso mee aan het WK", liet ze op Twitter weten.

  Neff breekt sleutelbeen en elleboog

  Jolanda Neff heeft minder geluk. Zij zou haar sleutelbeen en haar elleboog gebroken hebben.

  Opvallend: het was zondag Jolanda Neff die als eerste recht stond en Pauline Ferrand-Prévot kwam troosten.

  Wiel plooit dubbel op moeilijke schuine kant

  Op de schuine kant werden wel meer brokken gemaakt. Bij de mannen moest Daniel Gonzales de strijd vroegtijdig staken nadat zijn wiel in tweeën plooide.

  "Mooi in frut vaneen. Nog nooit gezien. Die jongen doet eigenlijk weinig fout, maar toch plooit het carbon.", zegt Paul Herygers.