• home
 • video
 • pas verschenen

  Crisis in Italiaanse voetbal: nog altijd geen bondsvoorzitter

  Wie treedt in de voetsporen van Carlo Tavecchio?

  Het machtsvacuüm in het Italiaanse voetbal duurt voort. De Italiaanse bond wou vandaag een nieuwe voorzitter verkiezen, maar geen enkele kandidaat kreeg een meerderheid achter zich.

  Het Italiaanse voetbal verkeert al enkele maanden in een crisissfeer. Italië kon zich 2,5 maanden geleden niet plaatsen voor het WK van komende zomer in Rusland. Die mislukte kwalificatiecampagne betekende het einde van bondscoach Giampiero Ventura en bondsvoorzitter Carlo Tavecchio.

  De Italiaanse voetbalbond wilde vandaag een nieuwe voorzitter verkiezen, maar geen enkele van de drie kandidaten kon een meerderheid bemachtigen. Het gevolg: het Italiaans Olympisch Comité zal wellicht de noodprocedure opstarten en een voorlopige preses aanstellen. Wordt vervolgd.

  De Squadra heeft overigens ook nog altijd geen nieuwe bondscoach. Carlo Ancelotti, Antonio Conte en Roberto Mancini lijken de voornaamste kandidaten. Op 27 maart speelt Italië zijn eerstvolgende interland: een oefenwedstrijd in Londen tegen Engeland.