• home
 • video
 • pas verschenen

  Bilbao bevestigt: opstapclausule voor Laporte is betaald, op weg naar City?

  Laporte speelde sinds 2012 voor Athletic Bilbao.

  Athletic Bilbao heeft bevestigd dat Aymeric Laporte (23) de club verlaat. Zijn opstapclausule van 65 miljoen euro werd betaald, al is het nog niet duidelijk door wie. Manchester City lijkt de grootste kandidaat om de Franse verdediger binnen te halen.

  Op de website van de club verklaart Athletic Bilbao dat de opstapclausule van Aymeric Laporte is geactiveerd. De Basken zouden 65 miljoen euro hebben ontvangen voor de verdediger, maar laten nog niet weten van wie. Laporte wordt zo de op 1 na duurste verdediger na Virgil van Dijk (84 miljoen euro).

  "Ik zou graag de volledige Athletic-familie willen bedanken", zegt Laporte in een tweet. "Ik kwam hier aan als een kind en ben gegroeid als persoon en als voetballer. Nu kijk ik uit naar een nieuwe uitdaging in mijn carrière. Ik verlaat hier een unieke club en zal jullie nooit vergeten."

  Manchester City wordt getipt als grootste kanshebber om Laporte binnen te halen, maar de Engelse club bevestigde dat nog niet. Vorige zomer betaalde City al meer dan 100 miljoen euro voor verdedigers Kyle Walker en Benjamin Mendy. Die laatste kwam door een knieblessure nog niet vaak in actie bij de ploeg van Pep Guardiola.

  Laporte bedankte Athletic Bilbao in een tweet: