• home
 • video
 • pas verschenen

  Bandé doet seizoen uit bij KV Mechelen: "Nodig in strijd om behoud"

  KVM rekent tot het einde van het seizoen op Bandé.

  Hassane Bandé (19) blijft tot het einde van het seizoen bij KV Mechelen. Ajax legde de spits voor volgend seizoen vast en probeerde hem nu al naar Amsterdam te halen, maar KVM houdt het been stijf. "We appreciëren zijn houding."

  Ajax Amsterdam contracteerde Hassane Bandé na een wervelend seizoensbegin, maar de aanvaller zou dit seizoen wel nog rijpen bij KV Mechelen. De voorbije dagen probeerde Ajax echter zijn aankoop nu al los te weken.

  "We hebben na een gesprek met hem beslist dat hij blijft”,  zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans op de clubsite. “Ajax wou de speler nu al naar Amsterdam halen, maar we hebben hem nodig in de strijd om het behoud.”

  "Hassane is KVM dankbaar voor de kansen en is nog steeds uiterst gemotiveerd om Malinwa mee in eerste klasse te houden. Ook al laten sommige media het tegendeel uitschijnen."

  “Hij is en blijft een uitzonderlijk talent dat wij niet in volle eindstrijd van de competitie laten vertrekken. Wij appreciëren ten zeerste de houding van Hassane, die op 19-jarige leeftijd er zelf voor kiest om KVM te helpen.”

  “Niemand kan garanderen dat hij één, twee of geen doelpunten zal maken. Daar zal het voetbalgeluk over beslissen. Maar dat hij zijn uiterste best zal doen, daar zijn we zeker van.”

  Van Wijk was vrijdag nog kritisch voor Bandé

  Sinds de overgang naar Ajax werd bekendgemaakt, zit Hassane Bandé in een vormdip. Kersvers KVM-coach Dennis van Wijk was vrijdag nog kritisch na de nederlaag tegen Moeskroen.

  "Op dit moment speelt hij "speeltuinvoetbal". Natuurlijk is het voor die jongen ook niet makkelijk. Hij gaat naar Ajax en zij trekken nu al aan zijn mouw. Voor zo'n jonge kerel weegt dat erg zwaar. Al moet hij in de ArenA niet zo gaan voetballen, want dan wordt hij wél uitgefloten."