• home
 • video
 • pas verschenen

  Volledig bestuur Amerikaanse turnbond neemt ontslag na misbruikschandaal

  Nassar werkte jarenlang als dokter bij de Amerikaanse ploeg.

  De voltallige raad van bestuur van de Amerikaanse turnbond stapt op. Dat heeft de bond vrijdag bekendgemaakt. Het ontslag komt er na het misbruikschandaal rond dokter Larry Nassar bij de Amerikaanse turnploeg.

  Larry Nassar, de voormalige osteopaat van de Amerikaanse turnploeg, werd deze week veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 tot 175 jaar. Hij had jarenlang meisjes en vrouwen seksueel misbruikt. Meer dan 150 slachtoffers getuigden tegen hem, onder wie ook verschillende turnkampioenes.

  Ook de Amerikaanse turnbond bleef tijdens het proces niet buiten schot. Volgens sommige betrokkenen dekte de bond het misbruik toe. Het Amerikaanse olympisch comité riep deze week alle bestuursleden van de turnbond op om ontslag te nemen. USA Gymnastics gaat nu in op die vraag. Verscheidene leden van de raad van bestuur waren vorige week al zelf opgestapt.