• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Van Rossom enkele maanden uit na zware val op zijn rug

  Van Rossom (archief) was aan een goed seizoen bezig bij Valencia.

  Belgian Lion Sam Van Rossom (31) heeft enkele breuken aan de ruggenwervels opgelopen tijdens de Euroleague-wedstrijd tegen Chimki Moskou. Hij moest het veld op een draagbaar verlaten en zal enkele maanden moeten revalideren.

  Valencia nam het gisteren in de Euroleague op tegen het Russische Chimki Moskou. Met nog iets meer dan 4 minuten te spelen in het 3e kwart bracht Sam Van Rossom een aanval op gang, maar hij kwam daarbij ongelukkig ten val. Onze landgenoot bleef enkele minuten liggen en moest worden afgevoerd met een draagbaar.

  De Belg werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek bleek dat hij enkele breuken opliep aan z'n ruggenwervels. Van Rossom zal nu een maand een steunverband moeten dragen, alvorens zijn revalidatie te kunnen starten.

  Valencia won de partij tegen Chimki Moskou met 85-83. De Belgian Lion liet 7 punten, 5 rebounds en 7 assists optekenen voor hij uitviel. 

  De val van Van Rossom:

  Van Rossom bedankt iedereen voor de steun: