• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Toms Skujins schenkt zijn nieuwe ploeg de bloemen op Mallorca

  Skujins kwam solo over de streep.

  Tom Skujins (Trek-Segafredo) heeft de Trofeo Lloseta-Andratx gewonnen. De Let reed in de finale weg uit het uitgedunde peloton. Tim Wellens, gisteren nog winnaar in een andere wedstrijd op Mallorca, werd 7e.

  Aanval Van Hecke

  De vlucht van de dag werd gekleurd door Preben Van Hecke, die met 2 gezellen lange tijd voor het peloton reed. Onze landgenoot schreef onderweg het klassement van de tussensprints op zijn naam. Op 55 kilometer van de streep werden ze gegrepen en dat was het sein voor Michael Gogl van Trek om in de aanval te trekken.

  De Oostenrijker zong het in zijn eentje bijna 50 kilometer lang uit, maar op 7 kilometer van de streep was zijn verhaal afgelopen. Meteen daarna versnelde zijn ploegmaat Toms Skujins uit het uitgedunde peloton.

  De Let, die deze winter Cannondale inruilde voor Trek, verdedigde met succes een minieme voorsprong en haalde het voor Gregor Mühlberger en Elmar Reinders, Alejandro Valverde werd 4e. Tim Wellens, gisteren de beste in een andere eendagswedstrijd op Mallorca, legde beslag op de 7e plaats.

  VIDEO: Skujins kwam solo over de streep

  Trofeo Lloseta - Andratx (1.1)

  1. Toms Skujins (Let) - in 4u19'14"
  2. Gregor Mühlberger (Oos) - op 25"
  3. Elmar Reinders (Ned) - 31"
  4. Alejandro Valverde (Spa) - 42"
  5. Pim Ligthart (Ned)
  6. Eduard Prades Reverter (Spa)
  7. Tim Wellens
  8. Gianni Moscon (Ita)
  9. Vicente Garcia De Mateos (Spa)
  10. Bauke Mollema (Ned)