• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel op recordjacht: sneuvelt het record van Nys deze winter?

  Van der Poel heeft het record van Nys in het vizier.

  Dat Mathieu van der Poel bezig is aan een ijzersterk seizoen, staat als een paal boven water. Hij boekte deze winter al 25 overwinningen. Sneuvelt binnenkort het record van Sven Nys van 30 zeges in 1 seizoen?

  Mathieu van der Poel is dit seizoen heer en meester in het veld. Hij kwam aan de start in 31 wedstrijden en won maar liefst 25 keer, waarvan 6 keer in de Wereldbeker, 6 keer in de DVV-trofee en 4 keer in de Superprestige.

  Daarnaast kroonde hij zich ook tot Nederlands en Europees kampioen, en heeft hij de eindzeges in de Wereldbeker en de DVV-trofee op zak. Tel daarbij nog eens zijn 7 overwinningen in crossen die geen deel uitmaken van een regelmatigheidscriterium, zoals bijvoorbeeld de Druivencross in Overijse.

  Daar staan amper 6 nederlagen tegenover: in Ronse, Boom, Gavere, Zeven, Namen en Bredene moest Van der Poel het hoofd buigen voor een tegenstander. Vijf keer was dat Wout van Aert, in Ronse ging Van der Haar met de hoofdvogel aan de haal.

  Zo zijn de overwinningen van Nys en Van der Poel verdeeld:

  Nog 9 wedstrijden op het programma

  Met zijn 25 zeges nadert Van der Poel op het record van Sven Nys, die in het seizoen 2006-2007 de kaap van 30 overwinningen rondde. De kans is niet onbestaande dat dat record sneuvelt, want op de kalender van de Nederlander staan nog 9 wedstrijden.

  Sneuvelt ook het record van Liboton?

  De 30 van Sven Nys is het record dat in de hoofden van de meeste veldritfans zal zitten, maar Roland Liboton deed in de jaren 80 nog een stukje beter dan Nys. In het seizoen 1983-1984 won hij maar liefst 32 van de 33 wedstrijden waaraan hij deelnam. Ook dat record kan Van der Poel verbeteren, maar dan mag hij tot het einde van het seizoen nog maar 1 keer verliezen.

  Het seizoen van Mathieu Van der Poel
  DatumWedstrijdUitslag
  10 septemberEeklowinnaar
  16 septemberWB Iowawinnaar
  22 septemberWaterloowinnaar
  24 septemberWB Waterloowinnaar
  1 oktoberSP Gietenwinnaar
  7 oktoberMeulebekewinnaar
  8 oktoberDVV Ronse2e
  14 oktoberKruibekewinnaar
  15 oktoberSP Zonhovenwinnaar
  21 oktoberSP Boom4e
  22 oktoberWB Koksijdewinnaar
  28 oktober's Hertogenboschwinnaar
  29 oktoberSP Ruddervoordewinnaar
  1 novemberDVV Oudenaardewinnaar
  5 novemberEuropees kampioenschapwinnaar
  12 novemberSP Gavere3e
  19 novemberWB Bogensewinnaar
  25 novemberWB Zeven2e
  26 novemberDVV Hammewinnaar
  9 decemberDVV Essenwinnaar
  10 decemberOverijsewinnaar
  16 decemberDVV Antwerpenwinnaar
  17 decemberWB Namen3e
  26 decemberWB Zolderwinnaar
  28 decemberDVV Loenhoutwinnaar
  29 decemberBredene2e
  30 decemberSP Diegemwinnaar
  1 januariDVV Baalwinnaar
  14 januariNederlands kampioenschapwinnaar
  15 januariOtegemwinnaar
  21 januariWB Nommaywinnaar