• home
 • video
 • pas verschenen

  Ngabu verlengt Europese bokstitel in Belgische kamp: "Dit is een droom"

  Yves Ngabu won zijn 19e bokskamp op een rij.

  0 / 0

  Yves Ngabu won zijn 19e bokskamp op een rij.

  Yves Ngabu heeft op het Antwerpse Boksgala in Deurne zijn Europese titel (EBU) bij de cruisergewichten met succes verdedigd. Geoffrey Batello bleek geen partij voor de bokser-voetballer uit West-Vlaanderen.

  Yves Ngabu veroverde iets minder dan een jaar geleden de Europese titel door in zijn eigen Roeselare de Hongaar Lodi te verslaan.

  Op het Antwerpse Boksgala mocht hij zijn titel verdedigen tegen de Luikenaar Geoffrey Batello. Voor het eerst stonden twee Belgen tegenover elkaar in een Europese titelkamp.

  Maar een echt gevecht werd het nooit. Batello ging al snel twee keer tegen het canvas en gooide in de derde ronde al de handdoek.

  De 28-jarige Ngabu blijft zo met succes zijn 2 sportcarrières combineren, want naast bokser is hij ook een vlotscorende spits bij eersteprovincialer Zwevezele. Van zijn 19 bokskampen verloor hij er nog geen enkele.

  "Was eerst geschrokken, maar kon me goed aanpassen"

  Yves Ngabu was door het dolle heen na zijn overwinning. "Ik ben enorm trots dat ik gewonnen heb. Dit bewijst dat ik goed bezig ben met mijn carrière."

  "Batello was een gevaarlijke klant, want hij heeft een heel harde punch. In de eerste ronde was ik ook even geschrokken, maar ik heb me goed kunnen aanpassen. Dat ik nu voor de 2e keer Europees kampioen ben, is een een droom die uitkomt."

  "Nu heb ik een klein feestje verdiend en even wat rust nemen, want ik heb hier 3 maanden naartoe gewerkt. Daarna vlieg ik er weer in voor een volgende uitdaging. Welke? Dat moet ik nog met mijn coach (Renald De Vulder) bekijken."

  Bekijk morgen de reportage over Ngabu in Sportweekend

  Boezemvriend Zico Waeytens is tevreden met de zege voor Ngabu