• home
 • video
 • pas verschenen

  De Laet: "Alsof ik nooit ben weggeweest"

  Ritchie De Laet: "Ik wil opnieuw verliefd worden."

  Enkele dagen na zijn voorstelling op de Bosuil mocht Ritchie De Laet meteen meespelen met zijn oude liefde. Bölöni zette de 29-jarige flankverdediger in de basis tegen Charleroi.

  "11 jaar is lang natuurlijk"

  Antwerp speelde vanavond 1-1 gelijk bij Charleroi. "Daar moeten we tevreden mee zijn", reageert Ritchie De Laet in gesprek met Sporza. "Met z'n tienen is het niet gemakkelijk, met z'n  negenen kan je alleen maar aan verdedigen denken."

  De Laet stond meteen in de ploeg. "Alsof ik nooit was weggeweest", lacht hij. "Elf jaar is lang natuurlijk. Er is veel veranderd, maar de groep en de trainersstaf hebben me goed ontvangen."

  "Het is nog wat wennen. Ik heb nog maar drie keer meegetraind. Volgende week zal het weer wat vlotter gaan."

  "Opnieuw verliefd worden"

  Bondscoach Roberto Martinez was een opgemerkte gast in de tribunes van Charleroi. Op zoek naar een rechtsachter? "Dat is iets te hoog gegrepen", antwoordt Ritchie De Laet. "Je weet nooit, maar ik ga er geen moment bij stilstaan."

  "Ik wil gewoon weer elke week voetballen. De voorbije jaren heb ik met blessures gekampt en kon ik niet altijd spelen. Bij Antwerp wil ik opnieuw verliefd worden op het spelletje."