• home
 • video
 • pas verschenen

  David van der Poel sprint naar de bloemen in Nederland

  David van der Poel heeft zonet een sprint gewonnen.

  David van der Poel (Corendon-Circus) heeft de veldrit van Rucphen gewonnen. In de sprint was hij te snel voor zijn medevluchters Jim Aernouts en Dieter Vanthourenhout. Bij de vrouwen waren de bloemen voor Loes Sels.

  In Rucphen, net over de Belgisch-Nederlandse grens, streden vier renners voor de zege. David van der Poel moest opboksen tegen het Belgische trio Aernouts, Vermeersch en Dieter Vanthourenhout.

  In de sprint legde hij ze er allemaal op. Hij kwam als eerste uit de laatste bocht en klopte Aernouts en Vanthourenhout. Voor de oudste Van der Poel is het zijn vijfde zege van het seizoen, na overwinningen in Lutterbach (Fra), Illnau (Zwi), Mol en Kolin (Tsj).

  Mathieu van der Poel stond niet aan de start. Hij strijdt morgen voor zijn 26e seizoenszege in de Wereldbekermanche van Hoogerheide, ook al net over de Belgisch-Nederlandse grens.

  Bij de vrouwen vond er geen sprint plaats voor de zege. Loes Sels won met grote voorsprong in Rucphen. De ereplaatsen waren voor Manon Bakker uit Nederland en de Luxemburgse kampioene Christine Majerus.

  VIDEO: De sprint in Rucphen

  Veldrit in Rucphen (Ned)

  Mannen:

  1. David van der Poel (Ned)
  2. Jim Aernouts
  3. Dieter Vanthourenhout
  4. Gianni Vermeersch
  5. Braam Merlier

  Vrouwen:

  1. Loes Sels
  2. Manon Bakker (Ned)
  3. Christine Majerus (Lux)
  4. Alicia Frank
  5. Yara Kastelijn (Ned)