• home
 • video
 • pas verschenen

  Andreas Pereira: "De Rode Duivels of Brazilië? Ik moet nog nadenken"

  Pereira droomt nog altijd van Manchester United.

  Valencia, momenteel derde in La Liga, ontvangt dit weekend Real Madrid. Bij de thuisploeg staat er ook een halve Belg op het veld: Andreas Pereira. De middenvelder heeft het naar zijn zin in Spanje, maar droomt eigenlijk nog van Manchester United. "Ik wil daar een basisspeler worden."

  "Het was Mata die me vertelde dat Valencia interesse had"

  Eleven Sports bracht een bezoekje aan Andreas Pereira net voor de belangrijke wedstrijd tegen Real Madrid. "De sfeer is hier heel speciaal. Het is een mooi stadion. De eerste keer dat ik hier kwam, voelde ik toch iets in mijn buik. Het was geen schrik, wel zenuwen", doet Pereira zijn verhaal.

  Pereira kwam hier vorige zomer terecht. "Ik was eigenlijk bezig aan de voorbereiding bij United. Ik was gefocust en wou daar blijven, maar kreeg het gevoel dat ik niet veel zou mogen spelen. Toen zei Juan Mata dat Valencia geïnteresseerd was. De trainer belde me en beloofde me speeltijd. Toen wou ik graag komen."

  "We hebben een heel goeie trainer. Hij brengt rust in de groep. We kennen elkaars kwaliteiten en wat we op training inoefenen, lukt ook in de wedstrijden. We pakken punten."

  Wat verwacht hij van de match tegen Madrid? "We willen drie punten pakken. Plaats 1 is al heel ver weg, maar we willen de kloof op de 4e en de 5e uitdiepen. Dan maken we meer kans op Europees voetbal. Dat is het doel."

  "Lukaku probeerde me te overtuigen om voor België te kiezen"

  Pereira speelt sinds 2014 bij Manchester United, maar kon er nog niet doorbreken. Hij droomt wel nog van een terugkeer. "Het blijft mijn ambitie om daar te spelen. Ik wil ooit de nummer 10 worden bij United en een basisspeler worden. Hopelijk kan ik hier goed presteren en dan terugkeren naar Engeland."

  Is Pereira nu een Braziliaan of een Belg? "Dat is een moeilijke vraag. Mijn familie komt uit Brazilië. Ik spreek thuis Portugees. Daarom voel ik me Braziliaan. Maar ik voel me ook Belg. Ik ben in België opgegroeid, ik ben er naar school geweest en heb altijd bij Belgische ploegen gespeeld. Ik voel me beide. Ik kan niet kiezen."

  De Rode Duivels of de Braziliaanse ploeg? "Ik was er met Lukaku tijdens de voorbereiding over bezig. Hij probeerde me te overtuigen om voor België te kiezen. Ik moet nog nadenken. Als ik eind mei een telefoontje krijg van Roberto Martinez voor het WK? Dan weet ik niet wat ik zou zeggen. Dat zal ik dan wel zien."