Ga naar de inhoud

VIDEO: Wellens kraait net als vorig jaar victorie op Mallorca

 vr 26 januari 2018 15:51
Wellens won vorig seizoen ook twee keer op Mallorca.
Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft net als vorig jaar de Trofeo Serra de Tramuntana (1.1) gewonnen. Onze landgenoot hield Gianni Moscon (Sky) af in een sprint bergop. Alejandro Valverde (Movistar) bolde als derde de finishlijn over.

VIDEO: Wellens is de snelste bergop:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wellens is de baas van elitegroepje

Op zo'n 50 kilometer van de finishlijn scheurde een sterke kopgroep zich af van het peloton op de Coll de Sa Batalla. Tim Wellens glipte mee met Alejandro Valverde, die zijn eerste wedstrijd reed na zijn val in de Tour van vorig jaar, Gianni Moscon, Gianluca Brambilla en Gregor Mühlberger, de Oostenrijkse kampioen.

De vijf legden elkaar herhaaldelijk het vuur aan de schenen en het duurde tot in de slotkilometers voor de beslissing viel. Wellens schudde aan de boom en kreeg enkel Moscon met zich mee.

Onze landgenoot maakte er een lange sprint van en hield de Italiaan knap af, goed voor zijn eerste zege van het nieuwe seizoen. Ook vorig jaar won Wellens de Trofeo Serra de Tramuntana.

Uitslag Trofeo Serra de Tramuntana (1.1):

  1. Tim Wellens - 140km in 3u45'52"
  2. Gianni Moscon (Ita) - z.t.
  3. Alejandro Valverde (Spa) - 24"
  4. Gianluca Brambilla (Ita) - 27"
  5. Gregor Mühlberger (Oos) - 37" 
  6. Patrick Konrad (Oos) - 5'06"
  7. Michael Gögl (Oos)
  8. Bauke Mollema (Ned)
  9. Pim Ligthart (Ned)
  10. Felix Grossschartner (Oos)

Wellens voorspelde zijn eigen zege bijna:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.