• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Wijk: "Hebben niet veel aan speeltuinvoetbal van Bandé"

  Dennis van Wijk wil een meer doelgerichte Hassane Bandé zien.

  Dennis van Wijk heeft operatie-redding bij KV Mechelen niet kunnen inzetten met een overwinning. Hij had wel lof voor de KVM-fans en was kritisch voor Hassane Bandé.

  "Koude rillingen door fans"

  "Deze nederlaag hebben we absoluut niet verdiend", vindt Dennis van Wijk. "Maar we zitten in de hoek waar de klappen vallen en dan wordt elk foutje afgestraft. Bovendien zit het ons ook niet mee in de afwerking. We moeten echt heel hard werken om te scoren. Daar wringt het schoentje."

  "Eigenlijk hebben we heel weinig weggegeven, maar we incasseren wel twee heel makkelijke goals. Dat moeten we absoluut vermijden. We hebben onszelf niet kunnen belonen. Dat is bitter. Als we aan 30 procent hadden afgewerkt, hadden we nog gewonnen. Zoveel kansen hebben we gehad."

  "Ik moet wel zeggen dat het publiek magnifiek was. Zij hebben nooit opgegeven, dat maak je in het voetbal maar heel weinig mee. Daar krijg je koude rillingen van. Ik denk dat het publiek zich wel kon vinden in de manier waarop we gevoetbald hebben, met een groot hart."

  "Hebben niet zoveel aan Bandé"

  Dennis van Wijk verwacht ook meer van Hassane Bandé. "Op dit moment speelt hij "speeltuinvoetbal". In de zone van de waarheid is hij niet resoluut in zijn beslissingen. In het begin van het seizoen was hij veel directer in zijn acties", vindt Van Wijk.

  "Het is een beetje spelen en dat ziet er leuk uit, maar op dit moment hebben we daar niet zoveel aan. Natuurlijk is het voor die jongen ook niet makkelijk. Hij gaat naar Ajax en zij trekken nu al aan zijn mouw. Voor zo'n jonge kerel weegt dat erg zwaar. Al moet hij in de ArenA niet zo gaan voetballen, want dan wordt hij wél uitgefloten."

  "Wat nu met de ploeg? Het uitleggen is altijd het makkelijkst, maar de woorden omzetten in daden, daar heb je niet altijd grip op. We hebben bovendien ook een aantal jongens gehaald zonder wedstrijdritme. In ons systeem hebben we spelers nodig die duizend procent fit zijn. Alleen dan kan je strijd leveren."