• home
 • video
 • pas verschenen

  Pech voor De Plus en Vakoc: Quick-Step-renners aangereden op training

  De Plus (links) en Vakoc (centraal) zijn op stage in Zuid-Afrika.

  0 / 0
  Quick-Step-renners Laurens De Plus (22) en Petr Vakoc (25) zijn donderdagnamiddag tijdens een trainingsrit in Zuid-Afrika aangereden door een vrachtwagen. De Plus werd met schaafwonden en kneuzingen afgevoerd, Vakoc brak een aantal wervels en moet onder het mes.

  Geraakt door een vrachtwagen

  Laurens De Plus, Petr Vakoc en kopman Bob Jungels vertoeven op dit moment in Zuid-Afrika waar ze de laatste hand leggen aan hun voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen.

  Voor de De Plus en Vakoc werd het gisteren een dag om heel snel te vergeten. De twee renners werden op hun trainingstochtje geraakt door een vrachtwagen en smakten hard tegen het Zuid-Afrikaanse asfalt.

  Het tweetal werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Nelspruit. Daar werden bij De Plus, naast veel schaafwonden, ook kneuzingen aan zijn nieren en zijn longen vastgesteld. Vakoc is er nog erger aan toe. De Tsjech brak verschillende wervels en wordt later vandaag geopereerd.

  De Plus is nog maar pas goed en wel hersteld van een zware val in de Ronde van Lombardije van vorig seizoen. Toen miste hij in een afdaling een bocht, waarna het het ravijn in dook.

  Jungels kwam niet ten val: "Ik hoorde plots veel lawaai"

  Bob Jungels, die er ook bij was maar niet ten val kwam, zag het incident gebeuren. "We waren met zijn drieën aan het trainen, toen ik plots veel lawaai hoorde. Een seconde later zag ik Laurens en Petr op de grond liggen", vertelt Jungels. "Ik zag de truck niet aankomen, maar hij moet hen geraakt hebben met zijn linkerspiegel of zelfs zijn linkervoorzijde."

  "Ik zag dat ze zwaar geraakt waren en durfde hen niet aan te raken. Een vrouw langs de kant van de weg belde de ziekenwagen, waarna de twee werden afgevoerd. Het was een heel moeilijk moment. Ik hoop dat ze snel herstellen."

  De Plus, Jungels en Vakoc bereiden het seizoen voor in Zuid-Afrika:

  Collega-renners leven mee met het tweetal: