Ga naar de inhoud

Opgelet slipgevaar: Belgen verkennen zwaar en glibberig WK-parcours

 vr 26 januari 2018 11:44
Van Aert en co rijden een eerste keer op het parcours.
Wout van Aert en co zijn op ministage in Valkenburg om het WK voor te bereiden. Vandaag mochten de eliterenners een eerste keer het parcours verkennen. Het belooft een lastig WK te worden want de omloop is heel technisch, maar ook fysiek zeer zwaar.

De Belgische eliterenners bij de mannen en de vrouwen trokken vanmorgen een eerste keer naar het parcours. Onder het toeziend oog van bondscoach Sven Vanthourenhout draaiden ze al enkele rondjes op de omloop voor volgende week zondag.

Het werd geen gezondheidswandeling want het WK-parcours blijkt bijzonder zwaar te zijn. Er zijn maar weinig rustmomenten en veel hoogtemeters. De renners zullen dus over een stevige fysiek moeten beschikken.

Bovendien is het ook een erg technische omloop. En de modder zorgt voor heel wat schuivertjes. Onder anderen Wout van Aert maakte al een eerste keer van dichtbij kennis met de glibberige ondergrond.

Bekijk hieronder de eerste beelden van de verkenning.

De modder zorgde meteen voor enkele schuifpartijen

De omloop voor het WK:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.