• home
 • video
 • pas verschenen

  Merlier: "Droom van Parijs-Roubaix, maar rijd normaal geen voorjaar"

  Tim Merlier.

  0 / 0
  Naast Wout van Aert heeft Veranda's Willems-Crelan nog een 2e veldrijder die uit de voeten kan op de weg. "Ik wil ooit eens "de Hel" rijden", zegt Tim Merlier op teambuilding in Valkenburg.

  Merlier: "Misschien verandert mijn programma nog"

  3e in de Schaal Sels, 3e in een massasprint van de BinckBank Tour, 6e op het BK op de weg... Tim Merlier bewees vorig seizoen dat ook hij hoge ogen kan gooien in het wegpeloton.

  Zullen we de veldrijder dit voorjaar op de kasseien kunnen bewonderen? "Dat was eerst het plan", zegt Merlier. "Maar na overleg hebben we dat idee voorlopig opgeborgen, omdat het te zwaar zou zijn na een druk veldritseizoen."

  "Maar mijn conditie is in stijgende lijn. En nu ik hoor dat mijn ploeg Parijs-Roubaix mag rijden, denk ik bij mezelf: "Misschien kunnen we nog iets veranderen aan mijn programma?"

  "Als eerstejaarsbelofte meegedaan met de beteren in Parijs-Roubaix"

  Merlier reed 7 jaar geleden al de belofteversie van Parijs-Roubaix. "Ik eindigde toen 26e, nadat ik was lek gereden op de laatste kasseistrook. Zonder die lekke band had ik kunnen meesprinten voor de top 10. En dat als eerstejaarsbelofte."

  "Die ervaring smaakte naar meer. Iedere renner droomt van Parijs-Roubaix. Ik hoop dat ik er ooit aan de start mag staan."