• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Claude verovert 9e plek op EK biatlon in 10km sprint

  Florent Claude heeft vertrouwen getankt voor de Winterspelen. Onze landgenoot is op het EK in Val Ridanna als negende geëindigd in de 10 km sprint. Michael Rösch kwam als 45e over de finish, Tom Lahaye-Goffart werd 99e.

  Florent Claude is een tot Belg genaturaliseerde Fransman. Volgende maand vertegenwoordigt hij ons land op de Winterspelen in Zuid-Korea. En hij lijkt er onze grootste kans te worden op een mooi resultaat in de biatlon. Op het EK in Italië zette hij de beste Belgische prestatie neer.

  Claude werd negende. Hij finishte op iets meer dan 52 seconden van de winnaar en maakte geen schietfouten. Michael Rösch kwam als 45e over de streep op 1'58"5, na twee schietfouten. Tom Lahaye-Goffart werd 99e op 3'29"5 (zonder schietfout).

  De Let Andrejs Rastorgujevs kroonde zich tot winnaar. Het podium werd vervolledigd door de Rus Alexander Loginov en de Bulgaar Krasimir Anev.