• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als er iets op tafel moet komen, dan zal het op deze teambuilding gebeuren"

  0 / 0
  De Belgische veldritprofs vertoeven donderdag en vrijdag in Valkenburg, waar ze het WK van volgende week zondag voorbereiden. "Het is belangrijk dat de jongens en meisjes klaar zijn om met het mes tussen de tanden dit WK af te werken", zegt de bondscoach.

  Teambuilding in Valkenburg

  Sven Vanthourenhout trommelde de Belgische WK-gangers bij de profs op in Valkenburg, waar ze donderdagavond en vrijdag samen verblijven in een chalet. Vrijdag staat een verkenning van de WK-omloop in Valkenburg op het menu.

  "Het is vooral de bedoeling om op logistiek vlak alles in orde te brengen en om afspraken te maken die anders in de dagen net voor het WK gemaakt moeten worden", legt de bondscoach aan Sporza uit.

  "De profs slapen samen in een grote chalet. Het zijn 7 jonge gasten, generatiegenoten. Het is de bedoeling dat ze samen optrekken en plezier maken. Als er dingen in de groep gegooid moeten worden, dan zal het daar gebeuren."

  "Het is belangrijk dat je geen spanningen creëert"

  Hoe wordt de tijd op zo'n teambuilding ingevuld? "Ik wil met iedereen een babbel hebben, met de dames en de heren", zegt Sven Vanthourenhout. Sanne Cant is er niet bij: zij is sinds vorige zondag ziek.

  "Maar er moeten ook andere dingen gebeuren: de kledij wordt gepast, de dokter komt langs voor de UCI-formulieren, het avondmaal duurt iets langer... Ik ben ervan overtuigd dat de sfeer er zal in zitten en dat de jongens en meisjes elkaar goed zullen vinden."

  "Maar hier gebeuren dus de formaliteiten die je anders nog tijdens de dagen voor het WK moet doen. Daar willen we van af stappen."

  "Het is belangrijk dat je geen spanningen creëert, dat je een groep hebt die elkaar kan vertrouwen en waar je op kunt rekenen. Dat mijn renners klaar zijn om met het mes tussen de tanden dit WK af te werken."