• home
 • video
 • pas verschenen

  Wanty-Groupe Gobert niet naar Parijs-Roubaix: "Moeten ons erbij neerleggen"

  Ploegleider Hilaire Van der Schueren (wagen) legt zich neer bij de beslissing.

  Sport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert grepen naast een wildcard voor Parijs-Roubaix. "Dat is zeer jammer", zegt ploegleider Hilaire Van der Schueren van Wanty-Groupe Gobert.

  Van der Schueren: "Het is een wedstrijd die mijn ploeg goed ligt"

  Veranda's Willems-Crelan en WB Aqua Protect zijn de twee Belgische ploegen die van organisator ASO een wildcard kregen voor Parijs-Roubaix. Wanty-Groupe Gobert eindigde met Yoan Offredo vorig jaar op een 14e plaats in Parijs-Roubaix, maar zal er in 2018 niet bij zijn.

  "Vorig jaar zaten we nog met twee van onze renners in de finale", zegt Van der Schueren. "En het is een wedstrijd die mijn team goed ligt. Dat bewezen we de voorbije jaren en ook nu hebben we met Guillaume Van Keirsbulck, Frederick Backaert, Pieter Vanspeybrouck en Offredo renners die er goed uit de voeten kunnen, maar helaas zal dat nu niet het geval zijn."

  "Als ik moet kiezen, dan ben ik er liever bij in Roubaix"

  De Waalse ploeg mag wel naar Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. "Als ik echt de keuze moet maken, dan ben ik er liever bij in Roubaix", zegt de ploegleider. "Anderzijds, wij zijn een Waalse ploeg, dus is het ook wel voor ons van belang om aanwezig te zijn Waalse koersen. Er moeten keuzes gemaakt worden, iedereen moet eens aan bod komen en er zijn altijd ploegen ontgoocheld na het uitreiken van de wildcards."

  "Ik had voor de start van het seizoen mijn twijfels over twee koersen: de Dauphiné en Parijs-Roubaix. Voor de Dauphiné kregen we wel een wildcard, voor Roubaix niet. Dat is een afweging die de organisatoren maken, het is hun keuze en uiteindelijk mogen we wel naar de Tour de France. Je kan er nu eenmaal niet altijd bij zijn als team en ik kan daar nu ook niet kwaad over zijn. Het is een beslissing waar we ons bij moeten neerleggen."

  Sport Vlaanderen Baloise: "We maken er geen drama van"

  "Jammer, het was mooi geweest als ik mijn 70e verjaardag in de Hel had mogen vieren", reageert Walter Planckaert, ploegleider bij Sport Vlaanderen-Baloise.

  "Het is natuurlijk niet gemakkelijk voor ASO om een beslissing te maken. Er waren 17 kandidaten voor 7 wildcards en dan weet je dat het moeilijk wordt."

  "Er vallen veel ploegen uit de boot. Als zelfs Wanty-Groupe Gobert er niet bij is, dan moeten wij nog niet te hard klagen. Dit is jammer, maar we gaan er niet van wakker liggen. Ik ga er geen drama van maken. We zijn er nu niet bij, hopelijk volgend jaar weer wel."