• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Voorzitter tennisclub Mertens: "Met bussen naar Zaventem"

  Elise Mertens tennist sinds haar 4e in de tennisclub in Hamont.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  In de tennisclub van Elise Mertens in Hamont, waar ze op 4-jarige leeftijd begon te spelen, hebben ze de halve finale op groot scherm gevolgd. De Ochtend belde met clubvoorzitter Jean-Paul De Graaf: "Elise weet nu dat ze iedereen in de wereld aankan."

  Het was een bijzondere nacht voor De Graaf en de andere clubleden. "Slapen ging niet."

  Wat overheerste er na de verloren wedstrijd? "Toch trots. Als je ziet wat ze in korte tijd al bereikt heeft, het niveau dat ze haalt. Ze weet nu dat ze iedereen in de wereld aankan."

  "Wellicht was ze een beetje onder de indruk van de omstandigheden, Wozniacki speelt al jaren op dat niveau. Ik denk dat Elise ook heel veel geleerd heeft uit deze wedstrijd. Ze heeft iets te veel ongedwongen fouten gemaakt. Haar eerste opslag draaide niet zoals eerder deze week."

  "Als ze dat allemaal in een halve finale of finale beheerst, zie ik ze nog heel ver komen. We gaan nog jaren plezier aan haar beleven, denk ik."

  "Verrassingen bij haar thuiskomst"

  Hoe heeft dit knappe toernooi in Hamont geleefd? "Er was hier een 100-tal mensen. Redelijk veel om 4u 's nachts. De mensen hier leven allemaal mee en we zullen haar ook eren als ze terugkomt. We gaan met bussen naar Zaventem. En we hebben ook al verrassingen voorbereid hier, maar daar kan ik nog niets over zeggen."

  Het is ondertussen bekend dat Mertens zaterdag weer in het land zal zijn. Sporza zal daar natuurlijk ook over berichten.