• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: John Degenkolb kraait victorie in 1e koers op Europese bodem

  Degenkolb is uitstekend begonnen aan het seizoen.

  In de Challenge Mallorca heeft John Degenkolb (Trek-Segafredo) de eerste manche naar zijn hand gezet. Ook onze landgenoten Jasper De Buyst (3e) en Kenny Dehaes (4e) nestelden zich voorin.

  2 jaar na zwaar ongeval in Calpe

  Vier dagen lang rijdt het wielerpeloton zich warm op Mallorca, de opener van het Europese wielerseizoen. Marathonman Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) versierde een plekje in de vlucht van de dag en veroverde zowel de bergtrui als de trui van de "metas volantes" (tussensprints).

  In de eindsprint liet John Degenkolb iedereen zijn kuiten zien. Sondre Holst Enger strandde op de dichtste ereplaats. Lotto-sprinter Jasper De Buyst en Kenny Dehaes (WB-Aqua Protect-Veranclassic) vervolledigden de top 4.

  Een mooie opsteker voor Degenkolb, die 2 jaar geleden zwaar ten val kwam in deze periode. Op Spaanse bodem (Calpe) werd Degenkolb toen tijdens een stage aangereden door een auto. De Duitser verloor toen bijna zijn duim, maar keerde succesvol terug na een zware revalidatie. 

  VIDEO: Degenkolb is de snelste van het pak

  Trofeo Campos-Porreres-Felanitx-Ses Salines (1.1)

  1. John Degenkolb (Dui) - 177,7 km in 4u02'18"
  2. Sondre Holst Enger (Noo)
  3. Jasper De Buyst
  4. Kenny Dehaes

  5. Albert Torres (Spa)
  6. Xavier Cañellas (Spa)
  7. Daniele Bennati (Ita)
  8. Erik Baska (Svk)
  9. Leonardo Basso (Ita)
  10. Aaron Grosser (Dui)