• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Wijk: "Laten we hopen dat ik op tijd bij KV Mechelen ben gekomen"

  Dennis van Wijk.

  0 / 0
  Bij KV Mechelen is Dennis van Wijk vandaag begonnen aan "operatie redding". "De spelers moeten weer overtuigd geraken van hun eigen kwaliteiten", zegt de Nederlandse coach.

  Van Wijk: "Ik heb al vaak clubs gecoacht in lastige periodes"

  Dennis van Wijk gaf vandaag zijn eerste training Achter de Kazerne, waar sinds gisteren de rode lantaarn hangt. "Ik zag een gretige groep", zegt de nieuwbakken coach van KV Mechelen.

  "Ik heb in grote lijnen uitgelegd wat ik verwacht van de spelers. Het belangrijkste is dat ik weer vuur krijg in de ploeg."

  "Ik heb in de voorbije jaren clubs gecoacht die in heel moeilijke situaties zaten. Regelmatig heb ik mijn missie volbracht, maar soms is het ook mislukt. Soms was ik op net op tijd bij de ploeg gekomen, soms iets te laat."

  "Laten we hopen dat ik hier op tijd ben en dat we de scheve situatie kunnen rechtzetten. Ik heb in elk geval veel ervaring. Maar je hebt het niet altijd zelf in de hand."

  "Met een vroeg resultaat kan het snel opgelost worden"

  Morgenavond debuteert Van Wijk bij KV Mechelen tegen Moeskroen. "Ik ben tevreden als we na de match in de spiegel kijken en kunnen zeggen: “We hebben er alles voor gedaan."

  "Als we dat kunnen zeggen, zal het resultaat ook wel positief zijn. Ik weet dat dat allemaal clichés zijn. Maar de spelers moeten gewoon weer overtuigd zijn van hun eigen kwaliteiten."

  "Hebben we morgen een beetje geluk en zetten we een resultaat neer, dan kunnen de problemen bij KV Mechelen heel snel opgelost worden."

  "Heb het al een paar keer moeilijk gehad dit seizoen"

  Van Wijk beleefde al een turbulent seizoen. "Ik heb het al een paar keer heel moeilijk gehad", zegt de Nederlander."Bij Leuven werd ik eigenlijk niet ontslagen. De club had een andere functie in gedachten, maar ik zag dat niet zitten."

  "Het was niet door slechte resultaten dat ik geen coach meer mocht zijn in Leuven. Bij Roeselare een beetje hetzelfde verhaal. Ik ken de club goed en plots moest ik vertrekken om bepaalde redenen."

  "Maar toen KV Mechelen mij een kans gaf, moest ik niet twijfelen. Ik hoop dat ik nog tot mijn pensioen coach ben. Ofwel blijf je op de zetel zitten bij je mama, ofwel stroop je je mouwen op en ga je ervoor. En iedereen weet dat dat laatste het best bij mij past."