• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Marwijk is er toch bij als bondscoach op het WK voetbal

  Bert van Marwijk.

  Bert van Marwijk is de nieuwe bondscoach van Australië. De 65-jarige Nederlander had zich eerder met Saudi-Arabië geplaatst voor de Wereldbeker, maar vertrok er na een dispuut.

  Bert van Marwijk is alleen voor het WK aangesteld als selectieheer van het Australische team. Op de website van de Australische bond laat hij weten niet voor spek en bonen mee te willen doen.

  "Ik wil onze wedstrijden in Rusland winnen. Ik weet al veel van de spelers en van de manier waarop het team voetbalt. Ook ben ik onder de indruk van de organisatie rond de nationale ploeg die de FFA de laatste jaren heeft ontwikkeld."

  Van Marwijk volgt de in november opgestapte Ange Postecoglou op. De geboren Griek had de nationale ploeg van Australië ruim vier jaar onder zijn hoede. De kwalificatie richting dit WK verliep echter uiterst moeizaam, waardoor de positie van Postecoglou onder druk kwam te staan.

  Van Marwijk, die als bondscoach van Oranje in 2010 de WK-finale verloor van Spanje, kwalificeerde zich vorig jaar met Saudi-Arabië voor het WK, maar stopte er omdat hij geen overeenstemming kon bereiken over een langer dienstverband. Dit nog: Van Marwijk neemt zijn schoonzoon Mark van Bommel mee naar Australië als zijn assistent.

  4e opeenvolgende deelname

  Australië is er komende zomer voor de vierde keer op een rij bij op het WK voetbal. Het speelt in groep C tegen Frankrijk (16/06), Denemarken (21/06) en Peru (26/06).

  Tweet: