• home
 • video
 • pas verschenen

  Russisch Olympisch Comité: "169 Russen onder neutrale vlag naar Winterspelen"

  De Russische selectie krijgt stilaan vorm.

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) onthult zaterdag de lijst met Russische atleten die startrecht krijgen voor de Winterspelen in Pyeongchang. Het Russisch Olympisch Comité heeft er nu al een cijfer op geplakt: 169 sporters mogen onder neutrale vlag als "Olympische Atleten van Rusland" naar Zuid-Korea afzakken.

  Russische sporters weten nog altijd niet of ze volgende maand mogen deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang (9-25 februari). Het IOC heeft Rusland geschorst voor de Spelen wegens een dopingnetwerk dat jarenlang werd gesteund door de Russische overheid.

  De deur voor "cleane" Russische sporters staat wel op een kier. Zij zouden als "Olympische Atleten van Rusland" mogen deelnemen aan de Winterspelen.

  Het IOC heeft zijn definitieve selectie nog niet bekendgemaakt, het Russisch Olympisch Comité meldt vandaag dat 169 atleten een uitnodiging hebben gekregen.

  "Maar enkele toppers zoals shorttrackkampioen Viktor Ahn, biatleet Anton Sjipoelin en langlaufer Sergej Oestjoegov zijn er niet bij", klinkt het.