• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploeg van Wout van Aert krijgt wildcard voor Parijs-Roubaix: "Enorm tevreden"

  Van Aert heeft ook zijn zinnen gezet op het voorjaar op de weg.

  0 / 0
  Na heel wat gespeculeer is er vandaag duidelijkheid gekomen over de wildcards voor Parijs-Roubaix. Veranda's Willems-Crelan is er op 8 april bij. Dat komt Wout van Aert goed uit, want de wereldkampioen veldrijden wou zich graag eens meten met de wegrenners in de Hel van het Noorden. Ook WB Aqua Protect Veranclassic (Dehaes) is bij de gelukkigen.

  Van Aert toonde de voorbije jaren al zijn kunnen op de weg met een paar fraaie zeges, onder meer de proloog in de Ronde van België, de Schaal Sels en de GP Cerami.

  Voor het eerst waagt hij echter ook zijn kans in de voorjaarsklassiekers. Het was dan wel afwachten welke kansen (lees: uitnodigingen) zijn team zou krijgen.Vorige week greep hij naast de Strade Bianche, maar vandaag was het wel raak.

  7 wildcards had organisator ASO te verdelen, 5 gingen er naar Franse ploegen. Net als vorig seizoen zijn er ook 2 Belgische uitnodigingen: naast Veranda's Willems-Crelan mag ook WB Aqua Protect Veranclassic, het team van Kenny Dehaes, de Helleklassieker rijden.

  Sport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert, die vorig seizoen nog over de kasseien mochten denderen, vallen uit de boot. Met Lotto-Soudal en Quick-Step Floors zijn er natuurlijk ook nog 2 Belgische WorldTour-teams.

  Van Aert: "Hier altijd van uitgegaan, maar is toch opluchting"

  De blijdschap druipt eraf bij de begeerde uitnodiging bij Veranda's Willems-Crelan. Teammanager Nick Nuyens: "We zijn enorm blij dat we aan een monument als Parijs-Roubaix mogen deelnemen. Tijdens deze wedstrijd is al heel wat wielergeschiedenis geschreven, het zal voor onze renners een unieke ervaring zijn."

  "Ook met het oog op de ontwikkeling van Van Aert is deze deelname fantastisch nieuws. Hij kan nu van het begin tot het einde van het voorjaar ontdekken tot wat hij allemaal in staat is. Met Stijn Devolder hebben we ook iemand die zijn ervaring kan uitspelen in deze wedstrijd. We zijn ASO dan ook dankbaar."

  Van Aert beaamt: "Ik ben enorm tevreden. Een van de redenen waarom ik mijn veldritseizoen anders heb aangepakt dit jaar is omdat ik wil proeven van de topklassiekers in het voorjaar. In mijn voorbereiding zijn we er altijd van uitgegaan dat we zouden starten, maar het is toch een opluchting dat dat effectief zo zal zijn."

  "Parijs-Roubaix past misschien wel het best bij mijn profiel, zeker gezien mijn lichaamsbouw. Over kasseien rijden is iets wat ik graag doe, misschien dat mijn veldrittechniek daar voor iets tussen zit. Bij Parijs-Roubaix tellen de kleinste details, ook wat het materiaal betreft. We zullen ons tot in de puntjes voorbereiden."

  Wildcards voor Parijs-Roubaix (8 april):

  • Cofidis (Fra)
  • Delko Marseille (Fra)
  • Direct Energie (Fra)
  • Team Fortuneo (Fra)
  • Veranda's Willems-Crelan
  • Vital Concept (Fra)
  • WB Aqua Protect Veranclassic

  Wildcards voor Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik:

  • Waalse Pijl (18 april):
   Cofidis (Fra)
   Delko Marseille
   Sport Vlaanderen-Baloise
   Tream Fortuneo (Fra)
   Vital Concept (Fra)
   WB Aqua Protect Veranclassic
   Wanty-Groupe Gobert
  • Luik-Bastenaken-Luik (22 april):
   Aqua Blue Sport (Ier)
   Cofidis (Fra)
   Direct Energie (Fra)
   Sport Vlaanderen-Baloise
   Team Fortuneo (Fra)
   WB Aqua Protect Veranclassic
   Wanty-Groupe Gobert