• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mertens: "Ik ben heel blij met halve finale, maar had meer gewild"

  "Door vele matchen werkpunten gezien. Daar gaan we voor."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Elise Mertens heeft gemengde gevoelens na haar exit in de halve finales van de Australian Open: teleurstelling, maar ook trots en blijheid. "De ervaring die ik hier heb opgedaan is heel mooi, maar ik wil nog meer."

  Mertens moest haar meerdere erkennen in Caroline Wozniacki. Hoe kijkt ze op haar match en toernooi terug? "Ik ben heel blij dat ik in de halve finale gestaan heb. Maar ik was natuurlijk dicht bij de finale. Je wil altijd meer."

  "Mijn tegenstandster speelde vandaag uitstekend. Haar opslag werkte, alles liep. Ik heb alles gegeven tot op het einde, maar jammer genoeg juist niet genoeg."

  Was Wozniacki dan te sterk, of zat er meer in? "Een beetje van beiden: Wozniacki staat niet voor niets in de halve finale en is  niet voor niets nummer 2 van de wereld. Maar wat je wil, gaat niet altijd. Ik heb ervoor gevochten tot het eind. Ik had heel graag een 3e set gewild."

  "Heb nog werkpunten gezien"

  "Maar de ervaring die ik hier bij mijn eerste keer op de hoofdtabel heb opgedaan is heel mooi. Ik ben heel trots en heel blij dat ik dit heb mogen meemaken. Ik werk er natuurlijk hard voor. Maar langs de andere kant had ik natuurlijk meer gewild, al ben ik niet droevig."

  Wat was haar mooiste moment van het toernooi? "Ik denk aan de kwartfinale, waarin ik een heel goeie wedstrijd speelde. Maar ook aan de 2e ronde, waarin ik een 0-5 achter omzet in 7-5 winnen. Die mentale klik was ook een geweldig moment."

  Ze staat nu in de top 20, iedereen kent haar. Zelf kan ze vertrouwen putten uit haar parcours down-under. "Top 20 is heel mooi. Maar ik wil nog verder gaan. Ik moet vooral naar mezelf kijken en naar mijn niveau, dat nog beter moet."

  "Ik heb veel matchen gespeeld nu. Zo zie je werkpunten, en daar gaan we voor."

  Mertens verlaat de Rod Laver Arena met een applaus:

  Video player inladen ...